​Veniturile Apple in trimestrul trecut au urcat cu 82%, iar profitul a urcat cu peste 100% fata de perioada similara a anului trecut datorita vanzarilor record de iPhone si iPad. Apple a lasat de inteles ca noul iPhone va fi lansat in septembrie, dar o certitudine e ca noul sistem de operare pentru Mac-uri - Lion - este comercializat incepand cu ziua de miercuri, noteaza the Guardian.

Apple a anuntat ca a vandut intre aprilie si iunie 20,3 milioane de iPhone-uri, fata de 8,3 milioane in perioada similara a lui 2010. Trimestrul trecut s-au vandut 9,25 milioane tablete iPad, fata de 3,3 milioane in perioada similara a anului trecut.

In aceste conditii, profitul Apple a urcat cu 125%, la 7,31 miliarde dolari, iar vanzarile au avansat cu 82%, spre 28,5 miliarde dolari.

Cei de la Apple s-au aratat incantati de rezultatele financiare si au subliniat ca un rol cheie l-au avut China si Taiwanul unde vanzarile cumulate au ajuns la circa patru miliarde dolari, nivel de sase ori mai mare decat in trimestrul doi din 2010.

Apple a lasat de inteles ca iPhone 5 va aparea in octombrie, iar de miercuri este comercializat Lion, noul sistem de operare pentru Mac-uri.