​FBI a anuntat arestarea in SUA a 16 persoane care au fost implicate in atacurile pe care grupul de hackeri care-si spunea Anonymous le-a realizat in sprijinul Wikileaks dupa ce companii de plati precum MasterCard si PayPal au blocat conturile organizatiei, scrie CNET. Pedepsele maxime sunt in SUA de zece ani inchisoare si 250.000 dolari amenda, insa in acest scandal s-au mai facut arestari in Olanda, Spania, Marea Britanie si Turcia.

Hackeri din grupul care-si spunea Anonymous au atacat la final de 2010 site-urile unor companii de plati precum Mastercard si PayPal ca parte a "operation Payback", o operatiune prin care, sustineau hackerii, vor sa razbune faptul ca aceste companii au interzis accesul organizatiei Wikileaks la banii proveniti din donatii.

FBI a arestat 16 persoane implicate in acest scandal dupa 35 de prechezitii realizate recent. Cei retinuti au intre 20 si 42 de ani si risca maxim zece ani de inchisoare si 250.000 dolari amenda.

Arestari in cazul atacurilor informatice ale grupului Anonymous s-au mai facut in tari precum Olanda, Marea Britanie, Spania si Turcia.