Logo-ul arata intocmai precum originalul, la fel si produsele expuse, iar angajatii poarta tricouri albastre si legitimatii la gat, fiind convinsi ca lucreaza pentru Steve Jobs. Totusi, acest magazin Apple este un fals. A fost descoperit intr-un orasel din China de catre un blogger american care, desi a fost initial convins de autenticitatea sa, s-a incredintat ulterior de faptul ca este doar o replica aproape perfecta, scrie The Daily Mail.

Copie Apple, in China - Daily MailFoto: Captura DailyMail

Bloggerul american BirdAbroad a descoperit un magazin Apple in orasul Kunming, din sud-vestul Chinei. Initial, a fost convins de autenticitatea magazinului. La o privire mai atenta, a observat insa anumite lucruri care dadeau de banuit:

"Produsele pareau autentice, marca Apple. Exista o scara in forma de spirala, exact ca la Apple, si o zona de asteptare stranie, in stilul lor obisnuit. Angajatii purtau acele tricouri albastre si legitimatiile la gat. (...) Probabil ca radeti: un magazin Apple in Kunming? Cei care nu ma cunosc personal nici nu au auzit probabil de acest loc, care chiar se afla la capatul lumii. China te poate convinge insa ca tot ceea ce vezi in jurul tau e autentic, daca petreci mult timp aici. (...) Oricum, ati ghicit despre ce e vorba: magazinul Apple era o teapa. Una frumoasa, cea mai spectaculoasa pe care am vazut-o aici pana acum (si vedem destule in fiecare zi). Cateva lucruri nu erau asa cum ar fi trebuit sa fie. Scarile erau construite prost, magazinul nu era vopsit corespunzator, iar inscrisul <> nu era in regula, intrucat firma-mama din SUA isi pune doar logo-ul la intrarea in magazin", scrie BirdAbroad.

Un purtator de cuvant al companiei Apple a confirmat faptul ca magazinul din Kunming este "neautorizat".