​Mozilla a anuntat ca lucreaza la crearea unui sistem de operare care, pornind de la o serie de elemente ale Google Android, sa functioneze apoi pe smartphone-uri si tablete, intr-un mod mai deschis decat sistemul celor de la Google. Cei de la Mozilla admit ca proiectul este intr-o faza incipienta si spun ca au facut publica ideea pentru ca un numar mare de dezvoltatori sa sprijine proiectul, informeaza BBC.

Proiectul va folosi o parte din elementele fundamentale ale Google Android, insa cea mai mare parte a codului va fi realizata de Mozilla. Fundatia care a creat browserul Firefox spune ca acest sistem de operare va fi centrat pe web si foarte multe aplicatii vor rula fara a avea nevoie de browser.

Desi se va porni cu elemente fundamentale ale sistemului Google Android, Mozilla va aduce o serie de elemente cu totul noi de cod si isi propune ca sistemul sa fie mult mai deschis decat cel al Google sau decat Windows Phone si iOS.

Cei de la Mozilla spun ca asteapta cu interes ajutor de la diversi dezvoltatori si adauga ca noul sistem ar trebui sa reflecte modul in care Mozilla crede ca ar trebui cu adevarat sa arate tehnologiile open-source.