​Nintendo a anuntat ca va reduce cu 30 - 40% pretul de vanzare a consolei 3DS pentru a revigora vanzarile ei si a-si putea atinge tinta de 16 milioane de unitati pentru intreg anul. Compania a lansat cu mari sperante consola 3D in primavara, insa numarul mic de jocuri 3D lansate si popularitatea jocurilor pentru smartphone-uri au afectat vanzarile consolei, scrie Financial Times.

Nintendo 3DSFoto: Reuters

Nintendo reduce pretul recomandat al 3DS in Japonia de la 25.000 yeni, la 15.000 yeni, in SUA de la 249 dolari, la 170 dolari, iar in Europa, preturile scad cu o treime de la nivelul actual de 376 dolari. Retailerii vor decide cat de mult vor dori sa reduca pretul final, la randul lor.

Nintendo spera ca reducerea o va ajuta sa-si atinga tinta de 16 milioane unitati pentru 3DS, chiar daca marja de profit va fi mai mica.

Compania a raportat pierderi de peste 300 milioane dolari in trimestrul doi, de vina fiind si cutremurul din Japonia, dar si vanzarile slabe ael consolei cu ecran 3D pe o piata in care numarul de jocuri 3D este limitat iar jocurile pentru smartphone-uri castiga teren.