Compania de cercetare ComScore a intocmit un clasament al celor mai vizitate site-uri de retail si licitatii, iar concluzia a fost ca in iunie, din cei 1,38 miliarde de oameni care au accesat internet-ul, aproape 300 de milioane au intrat pe site-urile Amazon, peste 220 milioane pe eBay si aproape 140 milioane pe site-urile detinute de Apple.

Site-urile Amazon au fost cele mai accesate: 282 milioane de "unici" in iunie, dintre care peste o treime in SUA si un sfert din Europa. Pe locul secund s-a clasat eBay, cu 223 milioane de vizitatori unici dintre care cei mai multi au fost europeni (46%) si din America de Nord (35%).

Pe locul trei s-au clasat site-urile chinezilor de la Alibaba Corporation care au "strans" circa 160 milioane de "unici", in timp ce pe site-urile Apple au intrat 134 milioane de vizitatori unici dintre care 32% au fost din America de Nord si 30% din Europa.

In top zece retail/licitatii au mai intrat site-uri ale unor companii precum Wall Mart (44 milioane "unici"), dar si HP (39 milioane).