ntel a numit-o pe Monica Ene - Pietrosanu in functia de Country Manager al centrului de dezvoltare software deschis la final de 2010 in Bucuresti. Noul manager are peste 15 ani experienta in securitatea sistemelor de calcul, iar inainte a lucrat la Microsoft, atat in Romania, cat si in SUA. Intel a deschis centrul de soft in noiembrie 2010 dupa o investitie de cateva milioane euro, iar obiectivul este atigerea unui numar de 100 de angajati pana la final de an.

Monica Ene - Pietrosanu are o experinta de peste 15 ani in securitatea sistemelor de calcul si criptografie, domeniu in care detine mai multe patente. A publicat patru carti despre securitatea sistemelor de calcul si criptografie, are un doctorat si licentain Stiinta Calculatoarelor de la Universitatea Politehnica Bucuresti si licenta in Matematica la Universitatea Bucuresti.

Inainte de a se alatura echipei Intel, Monica a lucrat la Microsoft atat in Statele Unite, cat si in Romania.

Centrul de soft din Bucuresti a fost inaugurat initial pentru a dezvolta platforma open source MeeGo de catre o divizie a Open Source Technology Center. In ultimele sase luni centrul si-a extins domeniul de activitate prin formarea unei echipe de ingineri de la Platform Technologies and Analysis Center, care se ocupa de benchmarking-ul chipseturilor si al procesoarelor, urmarirea si optimizarea performantelor.

Reprezentantii Intel declarau ca parteneriatul Nokia - Microsoft care pune pe o pozitie secundara sistemul de operare MeeGo nu influenteaza planurile de dezvoltare in Romania.