Bitdefender anunta ca a descoperit o scurgere majora de informatii, in urma careia au fost sustrase peste 20,000 de parole, date de inregistrare si adrese de e-mail ale unor membri din mai multe agentii guvernamentale, corporatii si ai armatei SUA. Autorul atacului sustine ca lupta "impotriva oamenilor corupti si nedrepti din India", iar compania de securitate Bitdefender spune ca atacul informatic e o declaratie publica anti-sistem

Informatiile, apartinand "Gigantilor Armatei SUA, Guvernelor si Corporatiilor" au fost furate de la o companie specializata in organizare de evenimente si facute publice, conform unui articol postat pe blog de catre autorul atacului, Thehacker12, care se auto-proclama drept "hacktivist impotriva oamenilor Corupti si Nedrepti din India".

"Orice problema legata de protectia datelor confidentiale din agentii guvernamentale este un punct sensibil, pentru ca poate destabiliza increderea pe care oamenii o au in institutiile publice - mai ales daca vorbim de compromiterea datelor personale",este de parere Sabina Datcu, Bitdefender E-Threats Analysis and Communication Specialist, cea care a descoperit articolul.

Incidentul se adauga unei liste mai lungi de cazuri de scurgeri de informatii si de divulgare a unor informatii confidentiale, revendicate in ultimele luni de o serie de grupari infractionale, precum LulzSec sau Anonymous. Cu toate acestea, autorul incidentului se descrie pe sine ca fiind un "suporter al AntiSec" si nu un membru al acestei grupari. Membrii miscarii AntiSec (Anti Security Movement) pretind ca lupta impotriva comunitatilor de securitate pe internet si a publicarii tuturor exploit-urilor si vulnerabilitatilor identificate de acestea.

"Desi autorul acestui atac neaga orice afiliere cu gruparile de hackeri, practic faptele sale sustin aceeasi cauza a atacurilor informatice ca declaratie publica anti-sistem",este de parere Catalin Cosoi, Head of Bitdefender Online Threats Lab.