Reteaua regionala de marketing digital Httpool Group a preluat pachetul majoritar de actiuni la Splendid Interactive, intrand astfel pe piata regiilor de publicitate online din Romania, potrivit unui anunt facut miercuri. Splendid Interactive isi schimba, astfel, numele in Httpool Romania. Splendid Interactive reprezinta circa 70 de siteuri, printre clientii sai de online si mobile advertising numarandu-se Vodafone, Romtelecom, Disney, TVR si Top Gear.

Pana acum, Httpool Romania a fost numele agentiei locale de media a retelei digitale Httpool, agentie care de luna aceasta si-a schimbat numele in H Media si si-a extins domeniile de activitate.

Httpool Romania (Splendid Interactive) va fi condusa de Cristi Marinescu si Laurentiu Pop. Acesta din urma a lucrat, pana acum, ca director general adjunct la H Media ("fosta" Httpool Romania), alaturi de sefa agentiei, Bianca Vlaston. H Media si Httpool Romania isi vor continua activitatile separat.

Timotej Gala, managing director EMEA in cadrul retelei internationale Httpool, citat in comunicatul de miercuri:

  • "Httpool Group este prezent in acest moment pe 16 piete din Europa, America Latina si Asia si continua sa se extinda cu rapiditate. Din moment ce Romania este  una dintre pietele cu cel mai mare potential de crestere, Httpool a decis sa-si consolideze pozitia pe piata pe termen lung. Parteneriatul cu Splendid Interactive ne va permite sa ne adresam pietei si sa avem acces la toate oportunitatile oferite de aceasta".

Regia Splendid Interactive a fost infiintata in 2006 ca parte a grupului din care face parte si Splendid Media, grup condus de Catalin Sandulache si Radu Budes, iar conducerea regiei online a fost asigurata de Cristi Marinescu.

La inceputul lunii, agentia digitala care s-a numit pana acum Httpool Romania a anuntat ca adopta numele H Media - brand pe care reteaua internationala de marketing Httpool Group il va lansa si pe alte piete din regiune si sub umbrela caruia va oferi servicii de creatie, strategie, planificare si cumparare de media online. H Media pastreaza toate activitatile si toti clientii "fostei" Httpool Romania.