Giovanni Francesco si compania RCS&RDS, care detin deja impreuna postul Music Channel, vor sa lanseze in acest an o noua televiziune muzicala, care se va numi H!T Music Channel, anunta Mediafax.

Societatea Music Channel SRL din Bucuresti, care ii are ca actionari pe Giovanni Francesco - 50% si Integrasoft SRL (asociat unic RCS & RDS SA) - 50%, au solicitat Consiliului National al Audiovizualului (CNA) o licenta audiovizuala prin satelit pentru televiziunea muzicala H!T Music Channel.

Solicitarea a fost luata in discutie in sedinta de joi a CNA, insa a primit doar cinci voturi "pentru" de la cei noua membri ai Consiliului prezenti. Pentru a fi acordata, o licenta are nevoie de minimum sase voturi "pentru" din partea a minimum opt membri CNA intruniti in sedinta. Astfel, Consiliul a decis sa solicite "imbunatatirea" proiectului pentru lansarea televiziunii H!T Music Channel, solicitarea de acordare a licentei pentru acest post urmand sa fie discutata intr-una din sedintele viitoare ale CNA.

Prezent la sedinta CNA, Giovanni Francesco a declarat ca principala deosebire intre H!T Music Channel si actualul post Music Channel va fi de public tinta.

"Noi mai avem postul Music Channel, al carui target este 15-34 de ani, iar noul canal H!T Music Channel va avea targetul 25- 49 de ani. Targetul H!T Music Channel ar putea fi comparat cu cel al VH1", a spus Giovanni Francesco.

El a declarat ca pe H!T Music Channel va fi difuzata muzica mai veche, din anii '70 pana in prezent. "Este vorba despre melodii care au avut succes la vremea lor si nu se mai difuzeaza acum. La ora actuala, pe posturile de televiziune de muzica romanesti nu o sa vedeti muzica mai veche de 3-4 ani", le-a spus Giovanni Francesco membrilor CNA, precizand ca postul actual Music Channel va continua sa difuzeze muzica foarte noua si concerte cu artisti romani. "H!T Music Channel va fi un post predominant muzical, spre deosebire de Music Channel care cuprinde si informatii si stiri", a adaugat Giovanni Francesco.

Totodata, el a precizat ca, dupa ce CNA va acorda licenta pentru postul H!T Music Channel, acesta va emite din primul moment full HD. Postul va difuza programe de luni pana duminica, 24 de ore din 24.

Grila H!T Music Channel va cuprinde muzica romaneasca - 60% si muzica straina - 40%. Productia proprie a H!T Music Channel va reprezenta 15% din programele difuzate, in timp ce productiile audiovizuale ale altor producatori - 85%. Printre programele care vor fi difuzate de H!T Music Channel se numara "History&Hits", "Celebrating hits", "Siesta", "Hit... in the mood", "Hit morning" etc.

"Canalul H!T Music Channel este in probe de 6 luni", a mai spus Giovanni Francesco.

Totodata, Giovanni Francesco a declarat pentru Mediafax ca televiziunea H!T Music Channel va fi lansata anul acesta. In acest sens, Giovanni Francesco a precizat ca proiectul pentru lansarea H!T Music Channel va fi imbunatatit, pentru ca solicitarea de acordarea a unei licente sa fie rediscutata la CNA.

Giovanni Francesco a mai spus ca lansarea H!T Music Channel va avea sprijinul tehnic al companiei RCS&RDS. De altfel, in dosarul depus la CNA este inclus acordul de principiu al RCS&RDS cu privire la preluarea si retransmiterea prin retelele sale a televiziunii H!T Music Channel.

Potrivit dosarului depus la CNA, cheltuielile pentru lansarea H!T Music Channel sunt minime, "avand in vedere existenta postului Music Channel". De asemenea, investitiile in noul post "vor fi atat din fonduri proprii, cat si din vanzarea spatiului de publicitate", valoarea neta lunara a veniturilor fiind de 21.500 de euro.

In acelasi dosar depus la CNA se precizeaza ca noua televiziune H!T Music Channel va emite atat in Romania, cat si in Ungaria, la fel ca si postul Music Channel.

Compania de telecomunicatii RCS&RDS a intrat in actionariatul televiziunii muzicale Music Channel in vara lui 2010. Music Channel a primit licenta audiovizuala de la Consiliul National al Audiovizualului pe 22 mai 2008, iar televiziunea controlata la momentul respectiv doar de Giovanni Francesco - cunoscut in presa mondena datorita relatiei sale cu Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui Basescu - s-a lansat in iunie 2008.

In afara de Music Channel si noul post H!T Music Channel, RCS&RDS detine si televiziunea generalista 10 TV, televiziunile de sport Digi Sport, canalul Digi TV Info (care difuzeaza, printre altele, informatii despre ofertele si serviciile companiei), televiziunile de filme Digi Film 1 si Digi Film 2. In plus, in mai 2011, grupul RCS & RDS a achizitionat televiziunea de muzica U TV. Totodata, RCS&RDS detine si televiziunea locala TL + (prin societatea Canal 7 SRL in care RCS&RDS este actionar majoritar cu 51% din actiuni).

De asemenea, presa a scris despre intentia RCS&RDS de a lansa in aceasta toamna o televiziune de stiri. Pana in acest moment, insa, compania de telecomunicatii nu a solicitat o licenta audiovizuala de la CNA pentru lansarea unei televiziuni de stiri.

In afara de H!T Music Channel, in Romania functioneaza in prezent 12 canale romanesti cu muzica, in afara de posturile care difuzeaza muzica populara, muzica de petrecere si manele, potrivit documentelor de la CNA.