TVR a dat regiei de publicitate Splendid Media un ultimatum prin care aceasta trebuie sa accepte, pana vineri, 23 septembrie, un calendar de esalonare, pentru anul viitor, a datoriilor pe care le are catre Televiziunea publica. Altfel, conducerea TVR intentioneaza sa inceteze unilateral contractul, cu cateva luni inainte ca acesta sa expire, a spus pentru HotNews.ro presedintele-director general al TVR, Alexandru Lazescu.

UPDATE Contactat de HotNews.ro, Catalin Sandulache, reprezentant al Splendid Media, nu a comentat pe aceasta tema.

"Suntem practic intr-un conflict" cu Splendid Media, a spus Lazescu intr-un interviu acordat HotNews.ro. Potrivit acestuia Alexandru Lazescu, "facturile in scadenta" ce trebuie acoperite de Splendid Media se ridica, in prezent, la circa 20 de milioane de lei.

Disputele intre TVR si Splendid Media au aparut la inceputul anului, iar de atunci au avut loc, in paralel cu "somatii si actiuni in instanta", negocieri pentru plata esalonata a sumelor pe care regia trebuie sa le plateasca televiziunii publice. "Rezultatele sunt dezamagitoare", in conditiile in care "pana acum am recuperat putin din suma pe care o au de dat", a spus Lazescu.

El intentioneaza ca de acum inainte vanzarile de publicitate sa fie administrate de o entitate interna a TVR, dar o decizie in acest sens trebuie luata de Consiliul de Administratie. In acest sens, conducerea institutiei a apelat chiar la un consultant, Michel Gregoire, fost secretar-general asociatiei europene EGTA, care urmeaza sa realizeze un raport pentru TVR. "In mare, recomandarea lui e sa facem cam ce fac si altii", anume infiintarea propriei entitati dedicate vanzarilor de publicitate, a spus Lazescu.

  • HotNews.ro va publica in scurt timp un interviu pe larg cu Alexandru Lazescu despre problemele financiare mari cu care se confrunta in prezent Televiziunea publica