Consiliul National al Audiovizualului a indemnat posturile radio si TV, intr-o recomandare emisa marti, sa respecte obligatia de a respecta principiile impartialitatii si echilibrului in cazul proiectului Rosia Montana. Tot marti, CNA a fost informat oficial in legatura cu intrarea lui Elan Schwartzenberg in actionariatul B1 si a aprobat noua grila de programe a postului, prin care acesta se transforma in "televiziune de stiri si publicistica".

  • Posturile radio si TV sunt indemnate de CNA sa tina cont de obligatia de a respecta principiile impartialitatii, echilibrului si favorizarii liberei formari a opiniilor in cazul proiectului Rosia Monatana. CNA a adoptat, marti, o recomandare prin care le sunt reamintite posturilor reglementarile din Codul audiovizualului ce le obliga sa respecte aceste principii, recomandare emisa dupa ce Consiliul "a constatat ca, in ultima perioada, au fost difuzate o serie de emisiuni la realizarea carora nu s-a tinut cont" de obligatiile respective. "Data fiind complexitatea proiectului de la Rosia Montana, cat si eventualele probleme de mediu, Consiliul considera ca exprimarea punctelor de vedere calificate ar fi de natura sa ajute opinia publica sa inteleaga subiectul aflat in dezbatere", arata recomandarea CNA. Saptamana trecuta, CNA a somat Radio Romania Actualitati si The Money Channel si a atentionat alte cateva posturi pentru felul dezechilibrat in care au prezentat proiectul Rosia Montana.
  • Tot marti, CNA a aprobat noua grila de programe a B1 TV, care se transforma astfel, oficial, intr-o "televiziune de stiri si publicistica", noteaza Mediafax. Intentia B1 - care s-a relansat, la inceputul anului, ca post de "infotainment" - de a se transforma in televiziune de stiri a fost exprimata de cateva luni. Potrivit sursei citate, B1 va difuza mai multe stiri si programe de informare si mai putine filme si programe de divertisment, iar productia proprie creste cu cateva procente, pana la 74%.
  • Tot marti, CNA a fost informat oficial in legatura cu intrarea lui Elan Schwartzenberg in actionariatul B1, anuntata de acesta si de Bobby Paunescu in mai a.c.. Potrivit datelor depuse la CNA si citate de Mediafax, societatea B1 TV Channel, care opereaza licenta B1, ii are ca actionari pe Sorin Oancea (50%) si SC News Television (Romania) SRL (50%). News Television (Romania) SRL ii are ca asociati pe SC Dac Air SA (44,571%), Brazen LLC (SUA) - 22,858%, Pavo SA (22,571% si Elan Schwartzenberg (10%). Dac Air, Brazen si Pavo sunt controlate de familia Paunescu.