TVR transmite joi seara, de la ora 21.10, documentarul "Povestea sovietelor" (The Soviet Story - Letonia, 2008), ce va fi insostit de o editie speciala "Adevarata fata a comunismului", moderata de Catalin Stefanescu, in dialog cu Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu. Potrivit unei informari TVR, documentarul a fost realizat de Edvins Snore in zece ani si spune povestea regimului sovietic si cum URSS a ajutat Germania nazista la instigarea Holocaustului.

Catalin Stefanescu, in informarea de presa:

  • "In esenta, documentarul aminteste ororile Holocaustului, milioanele de victime ale razboiului, dar insista pe faptul ca, in Uniunea Sovietica, a avut loc un genocid cel putin la fel de mare"

Edvin Snore este regizorul si scenaristul acestui documentar, in care apar Andre Brie, Vladimir Bukovsky si Norman Davies. Filmul se foloseste de documente si interviuri cu fosti ofiteri de informatii. Edvin Snore a cules materiale pentru documentar timp de mai bine de zece ani, iar filmarile au avut loc pe parcursul a mai mult de doi ani in Rusia, Ucraina, Letonia, Germania, Franta, Regatul Unit si Belgia.