Administratorul judiciar al Realitatea Media denunta contractul de management cu Asesoft / Gheorghe Piperea, avocatul Realitatea Media: "Efectul este imediat" / Sebastian Ghita: In acest fel, Asesoft International ar deveni cel mai mare creditor cu peste 51% din creante, si va cere falimentul

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 6 octombrie 2011, 10:23 Economie | Media & Publicitate


Administratorul judiciar al Realitatea Media (care detine licenta pentru Realitatea TV) a anuntat joi dimineata ca a denuntat contractul de management semnat cu Asesoft International, firma controlata de Sebastian Ghita. In timp ce administratorul judiciar, Rovigo SPRL, sustine ca decizia sa nu poate fi atacata si intra in vigoare imediat, Sebastian Ghita spune ca acest contract ar trebui respectat si-i cere administratorului judiciar sa mearga in instanta. Specialisti in procedura insolventei au declarat pentru HotNews.ro ca solutia va fi data de un judecator sindic. Acesta este inca un episod din razboiul pentru controlul postului Realitatea TV. Disputa a inceput imediat dupa ce Sorin Ovidiu Vintu a cedat managementul postului catre Asesoft si a continuat si dupa ce Elan Schwartzenberg a cumparat pachetul majoritar la Realitatea Media.

Succesiunea evenimentelor si declaratiilor de joi, 6 octombrie:

RoVIGo S.P.R.L, administratorul judiciar numit de Tribunalul Bucuresti pentru Realitatea Media (firma care detine Realitatea TV) anunta, printr-un comunicat remis joi dimineata redactiei, ca a denuntat contractul de management incheiat in 24 octombrie 2010 intre Realitatea Media si Asesfot International (firma controlata de Sebastian Ghita).


In comunicatul citat, RoVIGo sustine ca denuntarea contractului isi va produce efectele de la data primirii notificarii.

 • Reamintim ca RoVIGo S.P.R.L.  a devenit administrator judiciar al Realitatea Media dupa ce actionarul majoritar Elan Schwartzenberg, cel care a cumparat compania de la Sorin Ovidiu Vantu in primavara anului 2011, a cerut intrarea in insolventa a companiei la 2 septembrie. Schwartzenberg a explicat intr-o conferinta de presa ca prin aceasta masura se urmareste reorganizarea judiciara a companiei.

 • Intre Sorin Ovidiu Vintu (cel care a predat managementul Realitatea Media) si Sebastian Ghita a inceput un adevarat razboi mediatic, Vintu incercind in mai multe rinduri sa rupa contractul de management. Dupa preluarea firmei, si Elan Schwartzenberg a dat de inteles ca vrea sa rupa contractul cu Ghita.

Gheorghe Piperea, avocatul Realitatea Media si profesor de drept in materia insolventei: Efectul este imediat

Contactat de HotNews.ro imediat dupa aparitia comunicatului Rovigo, Gheorghe Piperea - avocatul Realitatea Media, a declarat ca "Efectul este imediat, singurul drept pe care il are Asesoft este de a cere o despagubire care de fapt nu e altceva decat o declaratie de creanta la masa credala. Chiar daca i se acorda de catre instanta, este trecut pe tabel si sta la coada ca toti ceilalti. Adica trebuie sa suporte ordinea de prioritate".

"Asesoft nu mai este in acest moment manager. Daca transferul se realizeaza amiabil, se face un proces verbal de predare-primire; daca se opune (Asesoft - n.red.), atunci preluarea se va face cu concursul fortei corective, mai pe intelesul tuturor cu Politia. Daca Asesoft nu accepta aceasta situatie legala se poate opune, sa incerce sa opreasca accesul acolo al administratorului judiciar, dar aceasta are dreptul sa vina cu Politia si sa-l scoata de acolo. Argumentul fortei ar trebui sa fie evitat", a mai spus Gheorghe Piperea.

Sebastian Ghita: Asesoft International ar devine cel mai mare creditor cu peste 51% din creante, si va cere falimentul

Sebastian Ghita, cel care controleaza Asesoft International, a respins ulterior versiunea administratorului judiciar privind ruperea contractului:

"Cuplul Sorin Ovidiu Vintu - Elan Schwartzenberg se chinuie sa distruga Realitatea TV. Normal ar fi ca contractele incheiate sa fie respectate, si nu denuntate. Domnii acestia nu se gindesc decit cum sa isi pacaleasca partenerii si creditorii. Cu noi nu e asa de usor. Le recomand, ca de obicei, sa se adreseze instantei. Oricum, in acest fel, singurul drum pe care il vad pentru compania lor este falimentul. Asesoft International ar deveni cel mai mare creditor cu peste 51% din creante, si va cere falimentul. Oricum, va spun inca o data, Asesoft are o licenta TV si poate emite cu sau fara opozitia domnilor Vintu si Schwartzenberg".

Intrebat cum va reactiona daca preluarea managementului se va face cu ajutorul fortei corective, asa cum a declarat avocatul Realitatea Media - Gheorghe Piperea, Sebastian Ghita a spus ca "sediul este inchiriat de noi si ne apartine, dinsii au alt sediu. Eu imi vad de treaba. Noi vom merge in instanta doar in calitatea noastra de creditori".

Precizari ale administratorului judiciar, ROVIGO SPRL: Decizia administratorului judiciar nu are cale de atac.

"Referitor la denuntarea contractului pentru prestari servicii de consultanta si management, incheiat in data de 24.10.2010, intre SC REALITATEA MEDIA SA si S.C. ASESOFT INTERNATIONAL S.A., dorim sa facem precizarea potrivit careia denuntarea contractului isi produce efectul imediat, potrivit dispozitiilor art. 86 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei: “În vederea creşterii la maximum a valorii averii debitorului, administratorul judiciar/lichidatorul poate să denunţe orice contract...”. Singurul organ al procedurii care poate lua o astfel de decizie este administratorul judiciar, masura dispusa de acesta fiind una de natura economica, ce are in vedere maximizarea averii debitoarei.

Decizia administratorului judiciar nu are cale de atac.

In prezent, echipa ROVIGO SPRL lucreaza la redactarea raportului administratorului judiciar asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia insolvenţei debitorului, cu menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă – intocmit in temeiul dispozitiilor art. 59 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei."Informatii de context:
 • Elan Schwartzenberg, care in primavara a cumparat de la Sorin Ovidiu Vantu pachetul majoritar de actiuni la Realitatea Media, a cerut pe 5 septembrie insolventa companiei. Ulterior, el a spus ca este vorba despre o reorganizare judiciara, necesara din cauza situatiei financiare a companiei, dar ca relatia sa cu Sebastian Ghita este "exceptionala". Sebastian Ghita este prin Asesoft managerul Realitatea, in urma unui contract semnat in acest sens de Sorin Ovidiu Vantu.
 • Tot la inceputul lunii septembrie, Sebastian Ghita spunea ca "insolventa era singurul lucru pe care il putea face actionariatul". Despre ideea exprimata de Schwartzenberg, legata de un eventual "parteneriat in actiuni", Ghita a spus atunci ca "discutam tot felul de formule".
 • In vara, Elan Schwarzenberg anuntase ca Realitatea Media urmeaza sa se mute intr-un nou sediu, apartinand companiei Willbrook International. De mai multa vreme, Realitatea TV functioneaza intr-un sediu inchiriat de Asesoft de la CNI Coresi.
 • De atunci s-au amplificat zvonurile si speculatiile privind o eventuala intentie a lui Sebastian Ghita de a face o televiziune paralela, alimentate si de faptul ca angajatii postului au fost trecuti pe o noua firma, RTV Satellite Net. Pe 30 septembrie, Ghita spunea intr-un eveniment realizat in cadrul postului, citat de paginademedia.ro, ca nu intentioneaza sa faca o televiziune paralela si ca oamenii au fost transferati pe o noua firma din ratiuni de plata a salariilor.
 • Saptamana trecuta, administratorul judiciar al Realitatea Media, Rovigo SPRL, a depus la CNA o adresa prin care cerea acestui for sa respinga "cereri de autorizare a realizarii si difuzarii unui serviciu de programe TV apartinand unui alt titular de licenta decat Realitatea Media, in cazul in care amplasamentul sursei programului (spatiile redactionale si de productie, respectiv studioul TV) se afla in spatiile in care functioneaza postul de televiziune Realitatea Tv". Potrivit paginademedia.ro, apelul Rovigo ar viza firma Ridzone Computers din Targu Jiu, care detine o licenta pe numele RTV si care l-ar avea in spate pe Sebastian Ghita.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12882 vizualizari

 • +22 (22 voturi)    
  Cine intelege? (Joi, 6 octombrie 2011, 10:43)

  maman [anonim]

  Cine intelege ce se petrece acolo? Sa ne explice si noua cineva!
  • +16 (16 voturi)    
   Stiri (Joi, 6 octombrie 2011, 12:49)

   Stir la porci [anonim] i-a raspuns lui maman

   Remarcati ca postul de stiri realitatea nu comunica nici o strire despre propiul faliment ?nu este o stire importanta ......
  • +12 (12 voturi)    
   ce inteleg eu (Joi, 6 octombrie 2011, 12:56)

   Io [anonim] i-a raspuns lui maman

   Vand a facut niste acte cu unul Elan ca 'turn off the heat' cat era pe la zdup; doreste in continuare sa scape de Ghita. A ales metoda cu insolventa: a declarat firma falita, a intrat administratorul impus de judecator, care era evident ca pana la urma va denunta contractul cu Asesoft (altfel, de ce naiba l-a mai numit judecatorui?).
   Ghita, asteptandu-se la asta, a mutat toti oamenii pe sereleul lui, si-a scos licenta de post TV. In momentul in care vine administratorul sa-l dea afara, va gasi acolo o caruta de echipamente si nimeni care sa le opereze.
   Sigur, cei din media vor spune ca oamenii fac televiziunea si nu cutiile. Mai ramane insa si povestea contractelor de retransmisie cu distribuitorii, unde e o poveste politica.
   Acu o sa vedem cat de tare e Ghita dpdv politic, daca reuseste sa convinga distribuitorii sa schimbe instantaneu pe noul post.
 • +38 (42 voturi)    
  Seara de seara (Joi, 6 octombrie 2011, 10:53)

  Relu [anonim]

  la Realitatea TV diversi angajati reporteri platiti pe drepturi de autor ca sa fie bine fac talente economice atacand guvernul ca nu face bine economie ca stiu ei asta ca sunt ei specialisti tatulici,soviani,snecheri si alti ca ei intr-o ceata vesela care canta la comanda.Ridicolul suprem este ca Realitatea TV a intrat in faliment .Uluitor .Carevasazica un post TV blindat cu specialisti supremi in economie a intrat in faliment.Concluzia este ca acei specialisti nu sunt specialisti .Sunt niste nepriceptuti.Niste mahalagii economici cu pretentii care au talentul mahalagiilor la a vorbii repede si biruie la cearta ca au talent la limbarnita.Da nu au nimic in cap si pot fi cumparati si convinsi sa il injure pe altii de maine daca vrei.Ca ei sunt adevarti profesioniste care nu-i asa lucreaza pentru bani.
  • +8 (8 voturi)    
   Academician (Joi, 6 octombrie 2011, 13:39)

   relu [anonim] i-a raspuns lui Relu

   Vreti sa inchiriati un academician?Se poate inchiria.Si il faceti sa spuna ce va convine chiar daca nu se pricepe fiind academician are alura ca se pricepe.Chiar daca debiteaza generalitati o face sub masca de academician,cand vorbeste pac si burtiera cutare cutarescu -academician.Ceeace face ca cei mai slabi de inger sa zica in coltul basmalei.Combate bine ,le zice bine .ma gandesc sa il inchiriez si eu ptr o faza.Am o prietena care este cam snoaba.Ies cu ea in oras undeva la un local si aranjez cu omul sa vina acolo ca din intamplare si sa ma salute respectuos sa imi faca niste complimente cat de destept sunt si ce noroc are duduia sa ma cunoasca.Ce ma costa? bani de un sprit ca se inchiriaza ieftin academicieni.Ca am vazut si la ziua lu vanghele.Este nea razvane?
  • +4 (4 voturi)    
   Realitatea TV, genocidul mental ! (Joi, 6 octombrie 2011, 17:21)

   Apex [utilizator] i-a raspuns lui Relu

   Sebastian Ghita este un produs al P.S.D. - ului.
   Postul IrealitateaTV, este un post criminal, nu cu moderatori, reporteri normali, etc. ci cu asasini ai Romaniei care apara Clanurile Mafiote din Romania.
  • -1 (3 voturi)    
   fiecare cu meseria lui... (Joi, 6 octombrie 2011, 20:34)

   Alecu [anonim] i-a raspuns lui Relu

   Daca gandima sa, atunci Boc este un dobitoc, caci are drat in drept constitutional si are cele mai multe acte normative declarate neconstitutionale... Cati profesori de economie stii ca au firme de mare succces? si cati dintre mari afaceristi sunt profesori?...
 • +19 (21 voturi)    
  Asa se face (Joi, 6 octombrie 2011, 10:57)

  Judele Tamba [anonim]

  Asta este tactica.Te aranjezi cu un administrator judiciar.Faci un plan de reorganizare .Termini si ce mai este de terminat .Treci afacerile pe alta firma si la urma toata lumea ramane pacalita.E bine sa fii administrator judiciar.
 • +4 (6 voturi)    
  previzibil (Joi, 6 octombrie 2011, 11:19)

  cosminrs [utilizator]

  ghita nu a inregistrat acum cevata tinp ca brand RTV ?
  Oare nu o sa primeasca de la ANAF acuma o felicitare?
  Ce bine ca Asesoft e controlata acuma de o firm offshore. Stie cum se fac afacerile in Romania omul asta.
 • +12 (12 voturi)    
  ilegalitate (Joi, 6 octombrie 2011, 11:22)

  gelu [anonim]

  Chiar daca e actionar majoritar, Elanul nu are nicio functie executiva in Realitatea, deci nu poate cere insolventa. Elanul nu poate reprezenta Realitatea in relatiile cu terti, nici macar in instanta.
  • +13 (13 voturi)    
   De fapt (Joi, 6 octombrie 2011, 11:37)

   Realitatea [anonim] i-a raspuns lui gelu

   il cheama Emilian. Un prozaic si banal nume de care se vede ca ii este rusine si se recomanda elan ca sa ii dea un aer mai occidental.Ca daca il chema cerb nu era bine.Ca faceau misto ziaristi ca este incornorat.Da si elanul este .O intrebare la care nu s-a raspuns inca este cine este acest elan si ce face el in RO.Cine l-a trimis si cum de a avut el acces automat la toti smecherii si i-au sarit banii si terenurile in conturi mai rapid ca un elan alergand de fisc .Smecheria de la Constanta cu un moll care l-a facut cu mazare si care a dat faliment si a mutat mazare primaria acolo ca sa devina din nou rentabil .Ca primaria plateste la timp.si consiliul local municipal voteaza in bloc cu mazarea chiar si pedelisti stau la masa ca deh doar 4 ani ai in viata si trebuie sa-i traiesti
 • +15 (15 voturi)    
  se incinge lupta politica... (Joi, 6 octombrie 2011, 11:52)

  hot news [utilizator]

  ... sunt multe miscari pe piata media acum... RDS se pare ca inchide 10TV, acum la RTV e o bataie in toata regula pt putere.

  Lucrez la o firma care are de-a face des cu insolventa si va spun ca reorganizarea judiciara e una dintre cele mai perverse chestii din Romania...

  Sunt curios cine a delegat aceasta firma de insolventa, judecatorul sindic sau a fost ales de Elan?
  • +6 (6 voturi)    
   administratorul judiciar (Joi, 6 octombrie 2011, 13:15)

   Adriana P [utilizator] i-a raspuns lui hot news

   De regula, administratorul judiciar este propus de catre societatea care solicita ca in privinta sa sa se deschida procedura de insolventa. De cele mai multe ori administratorul propus este cel desemnat de catre judecatorul sindic. Societatile care solicita sa intre in procedura de insolventa stiu, inainte de a formula si inregistra cererea, ce pasi au de facut. Daca se dorea reorganizare, cu siguranta ar fi fost deja incropit un plan de reorganizare cat de cat inchegat si eventual depus deja in instanta. In lipsa unui astfel de plan anuntatele intentii de reorganizare par sa devina din ce in ce mai putin credibile. Cu siguranta ambele tabere au stiut ce fac si nu cred ca Asesoft nu cunostea ca cel mai expus denuntarii era chiar contractul lor de consultanta si management si ca optiunea de denuntare a unui contract in procedura de insolventa poate fi justificata doar economic nefiind necesar sa existe vreo culpa din partea vreuneia din Parti. Urmarim cine va compune comitetul creditorilor si cine va fi majoritar in adunarea creditorilor, dar e posibil ca intre timp sa mai apara multe alte "incordari de muschi" !
   • +2 (2 voturi)    
    pai clar ca nu e totul gata (Joi, 6 octombrie 2011, 14:59)

    hot news [utilizator] i-a raspuns lui Adriana P

    De multe ori administratorul sau cineva care are control asupra firmei mai creeaza niste "creante" catre firmele proprii, doar pentru a se inscrie si in masa credala prin interpusi
    • -1 (1 vot)    
     Ai dreptate, chiar asa s-a intamplat in acest caz. (Vineri, 7 octombrie 2011, 7:23)

     .... [utilizator] i-a raspuns lui hot news

     I-as intreba pe cei care aplauda acest mod de a prelua o companie daca s-ar bucura la fel de mult in cazul in care managementul privat care se preconizeaza sa fie instalat la marile companii de stat ar aplica aceleasi metode de preluare a acestora de catre niste offshore-uri din diferite paradisuri fiscale.
 • +2 (4 voturi)    
  Antenele ? (Joi, 6 octombrie 2011, 15:52)

  Mircea [anonim]

  Care face pariu ca urmeaza trustul Intact? Incetul cu incetul, planul de razbunare a lui Basescu merge pana la capat! Ultima campanie electorala... cu Geoana presedinte..etc. O fi el Basescu marinar dar nu e prost :))
  • +2 (2 voturi)    
   Intărâtă-i, Drace! (Joi, 6 octombrie 2011, 19:15)

   rugio [anonim] i-a raspuns lui Mircea

   Dă, Doamne!
  • 0 (0 voturi)    
   Ciudatenie! (Sâmbătă, 8 octombrie 2011, 14:30)

   sase sase [anonim] i-a raspuns lui Mircea

   Si aici tot Basescu e de vina?! Omul asta este mai capabil decat Ceausescu! Cred ca si faptul ca la vecinul o purcica a fatat numai unpurcel trebuie pus tot pe seama lui Basescu.
 • -2 (2 voturi)    
  insolventa Realitatii tv sau posibila dizolvare a? (Joi, 6 octombrie 2011, 21:21)

  liora [anonim]

  Realitatea tv nu se va inchide va asigur vor fi scandaluri cu ghita dar pana la urma postul o sa ramana in picioare. Ma mira insa probabila dizolvare a postului 10Tv unde Nasul activa ,desi se pare ca nu mai avea aceiasi audienta ca la B1 tv A crezut in promisiunile sefului postului si acum cutreera Budapesta si nu reuseste sa ia legatura cu el ,cel putin asa reiesea dintr-un interviu dat presei ieri Chiar se intreba Nasu daca nu e cumva presiune politica ???? a cui ...pe Nasu?! Sa fim seriosi Nasul a fost fidel mereu puterii


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by