Administratorul judiciar al Realitatea Media, Rovigo SPRL, acuza firma Asesoft ca i-a refuzat accesul in cladirea in care isi desfasoara activitatea Realitatea Media, dar si Politia Romana, despre care spune ca ii blocheaza activitatea. In schimb, Sebastian Ghita spune insa ca reprezentantii Asesoft si-au declarat toata disponibilitatea de a discuta cu cei de la Rovigo, pe care i-au invitat in cladire, dar acestia au refuzat sa intre, si ca exista un proces verbal al Politiei care atesta aceste lucru.

Procesul verbalFoto: Asesoft

Rovigo, care a denuntat joi contractul de management semnat cu Asesoft, firma controlata de Sebastian Ghita, acuza ca, "in aceeasi zi in care politicienii incercau la Cluj discutii cu muncitorii de la Nokia, pentru pastrarea locurilor de munca", Politia Romana "blocheaza activitatea administratorului judiciar in procedura publica, periclitand investitiile straine la Realitatea Media si pierderea a 900 de locuri de munca", intr-un comunicat postat pe site-ul companiei.

"Politia Romana a mai alungat un investitor", este concluzia Rovigo.

Cristian Stangaciu, de la firma Rovigo, a declarat, pentru HotNews.ro, ca firma de paza si reprezentantii Asesoft le-au refuzat accesul in studiourile din Piata Presei Libere.

"Cand ne-au refuzat accesul am fost nevoiti sa apelam la forta coercitiva a statului, respectiv la Politia Romana", a precizat el, invocand art 38 din OUG 86/2006, unde se spune ca "Atunci cand practicianul in insolventa considera necesar, organele de politie, jandarmerie sau alti agenti ai fortei publice, dupa caz, ii acorda concursul la indeplinirea efectiva a atributiilor sale, stabilite de lege sau dispuse de judecatorul-sindic".

"Nu ne-au ajutat sa intram in cladirea in care isi desfasoara activitatea Realitatea Media. (...) Au venit si au incercat sa aplaneze un conflict, nu sa ne ajute pe noi. Au purtat discutii cu ambele parti, mai mult cu Asesoft, si au plecat spunand ca nu au cu ce sa ne ajute", a afirmat Cristian Stangaciu.

Sebastian Ghita precizeaza insa, pentru HotNews.ro, ca Realitatea Media are sediul "in cladirea lui Vintu de pe Splaiul Unirii si nu are punct de lucru la Piata Presei Libere, iar studiourile de la Piata Presei Libere sunt studiouri construite de Asesoft".

Cu toate acestea, adauga Ghita, "noi ne-am declarat toata disponibilitatea de a discuta cu cei de la Rovigo", chiar daca acestia, sustine el, "nu pot avea pretentii asupra spatiului pe care noi il avem inchiriat".

"Din fericire, cativa inspectori de la Sectia 2 de politie au fost prezenti in momentul venirii celor de la Rovigo si au incheiat un proces verbal care arata cum stau lucrurile", afirma Sebastian Ghita.

"Nu inteleg si consider exagerate, in afara legii, pretentiile celor de la Rovigo", in conditiile in care reprezentantii administratorului judiciar ar fi solicitat schimbarea firmei de paza, lucru ilegal, dupa cum sustine Sebastian Ghita.

Acum, cei de la Rovigo au facut plangere penala impotriva firmei de paza si a Asesoft, pentru ca nu le-au permis accesul in cladire.

Intrebat de HotNews.ro pentru ce motiv dorea Rovigo sa intre in studiourile de la Casa Presei Libere, Cristian Stangaciu a raspuns: "Pentru a intreprinde acte procedurale menite sa ajutam debitorul sa isi desfasoare activitatea".

"Suntem chemati sa taiem uscaturile pentru a face societatea cat mai viabila si pentru a o ajuta sa reintre in circuitul economic", a adaugat acesta.

Joi, 6 octombrie, administratorul judiciar al Realitatea Media (care detine licenta pentru Realitatea TV) a anuntat joi dimineata ca a denuntat contractul de management semnat cu Asesoft International, firma controlata de Sebastian Ghita. In timp ce administratorul judiciar, Rovigo SPRL, sustine ca decizia sa nu poate fi atacata si intra in vigoare imediat, Sebastian Ghita spune ca acest contract ar trebui respectat si-i cere administratorului judiciar sa mearga in instanta.

Specialisti in procedura insolventei au declarat pentru HotNews.ro ca solutia va fi data de un judecator sindic. Acesta este inca un episod din razboiul pentru controlul postului Realitatea TV. Disputa a inceput imediat dupa ce Sorin Ovidiu Vintu a cedat managementul postului catre Asesoft si a continuat si dupa ce Elan Schwartzenberg a cumparat pachetul majoritar la Realitatea Media.

Informatii de context:

  •  Elan Schwartzenberg, care in primavara a cumparat de la Sorin Ovidiu Vantu pachetul majoritar de actiuni la Realitatea Media, a cerut pe 5 septembrie insolventa companiei. Ulterior, el a spus ca este vorba despre o reorganizare judiciara, necesara din cauza situatiei financiare a companiei, dar ca relatia sa cu Sebastian Ghita este "exceptionala". Sebastian Ghita este prin Asesoft managerul Realitatea, in urma unui contract semnat in acest sens de Sorin Ovidiu Vantu.
  • Tot la inceputul lunii septembrie, Sebastian Ghita spunea ca "insolventa era singurul lucru pe care il putea face actionariatul". Despre ideea exprimata de Schwartzenberg, legata de un eventual "parteneriat in actiuni", Ghita a spus atunci ca "discutam tot felul de formule".
  • In vara, Elan Schwarzenberg anuntase ca Realitatea Media urmeaza sa se mute intr-un nou sediu, apartinand companiei Willbrook International. De mai multa vreme, Realitatea TV functioneaza intr-un sediu inchiriat de Asesoft de la CNI Coresi.
  • Pe 8 septembrie, Tribunalul Bucuresti a admis deschiderea procedurii de insolventa in cazul Realitatea Media, Rovigo SPRL fiind administrator judiciar.
  • De atunci s-au amplificat zvonurile si speculatiile privind o eventuala intentie a lui Sebastian Ghita de a face o televiziune paralela, alimentate si de faptul ca angajatii postului au fost trecuti pe o noua firma, RTV Satellite Net. Pe 30 septembrie, Ghita spunea intr-un eveniment realizat in cadrul postului, citat de paginademedia.ro, ca nu intentioneaza sa faca o televiziune paralela si ca oamenii au fost transferati pe o noua firma din ratiuni de plata a salariilor.
  • Saptamana trecuta, administratorul judiciar al Realitatea Media, Rovigo SPRL, a depus la CNA o adresa prin care cerea acestui for sa respinga "cereri de autorizare a realizarii si difuzarii unui serviciu de programe TV apartinand unui alt titular de licenta decat Realitatea Media, in cazul in care amplasamentul sursei programului (spatiile redactionale si de productie, respectiv studioul TV) se afla in spatiile in care functioneaza postul de televiziune Realitatea Tv". Potrivit paginademedia.ro, apelul Rovigo ar viza firma Ridzone Computers din Targu Jiu, care detine o licenta pe numele RTV si care l-ar avea in spate pe Sebastian Ghita.