Consiliul de Administratie al TVR a decis saptamana aceasta sa apeleze in continuare la o entitate externa pentru a administra, de la anul, spatiul publicitar al posturilor publice de televiziune. Decizia CA vine in conditiile in care, dupa ce TVR a incetat inainte de vreme contractul cu regia Splendid Media, presedintele-director general Alexandru Lazescu isi exprimase interesul pentru o forma de internalizare a vanzarilor de publicitate.

Potrivit unei hotarari a CA de saptamana aceasta, "se aproba completarea caietului de sarcini pentru participarea la procedura in vederea desemnarii societatii care sa asigure gestionarea si vanzarea spatiului publicitar al canalelor TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Cultural, TVR Info, TVR International, cu precizarile discutate in sedinta Consiliului de Administratie." Responsabila pentru aplicarea hotararii este Anca Gheorghe, directorul Directiei Marketing si Vanzari.

  • Decizia CA nu face referire si la spatiul publicitar pe site-urile TVR. Pana acum, acest spatiu a fost administrat tot de regia care s-a ocupat de vanzarea publicitatii pe posturi, Splendid.

La sfarsitul lunii septembrie, conducerea TVR a decis sa inceteze contractul cu Splendid Media inainte de vreme - mai precis pe 30 septembrie, de la 1 octombrie vanzarile fiind asigurate temporar de departamentul de marketing si vanzari al institutiei. Alexandru Lazescu si-a exprimat interesul ca vanzarile de publicitate sa fie trecute de acum inainte pe o noua entitate aflata sub controlul TVR si ca televiziunea a apelat la un consultant strain care sa realizeze un raport in acest sens. Subiectul a fost discutat, initial, in CA pe 27 septembrie, dar decizia a fost atunci amanata.

Contactata vineri de HotNews.ro, sefa Directiei Marketing si vanzari, Anca Gheorghe, a spus ca licitatia pentru alegerea unei noi regii va incepe de indata ce va fi finalizat caietul de sarcini si ca procedura ar trebui incheiata pana la sfarsitul anului. La randul sau, Alexandru Lazescu a spus ca "decizia CA a fost sa apelam tot la o companie din exterior, dar cu conditii mai bine fixate".

  • Tot in sedinta CA de saptamana aceasta, TVR a decis sa treaca in conservare 30% din parcul auto al institutiei, ca parte a masurilor de a reduce cheltuielile.