Batalia dintre proprietarul Elan Schwartzenberg si managerul Sebastian Ghita pentru Realitatea TV a cunoscut duminica apogeul. Elan si echipa sa - condusa de Sergiu Toader si Sorin Enache - au preluat controlul emisiei si controlul distributiei catre cablisti duminica seara, la ora 18.00, emitind din noul sediu din cladirea Willbrook (amplasata aproape de Otopeni). Miscarea-surpriza l-a lasat practic pe Sebastian Ghita, fostul manager al Realitatea TV, sa emita de la vechiul sediu din Casa Presei fara ca semnalul sau TV sa mai fie preluat de cablisti. Imaginile transmise via online (site-ul RTVonline.ro) arata (vezi captura) ca televiziunea lui Sebastian Ghita emite sub sigla RTV si nu are elementele distinctive ale Realitatea TV - crawl si burtiere.

Realitatea TV si RTVFoto: captura foto
 • UPDATE (07.30) Batalia absurda de pe UPC: Dupa miezul noptii RTV intra in grila in locul Realitatea TV. La 6 dimineata reintra Realitatea TV pentru ca peste cateva zeci de minute mira RTV sa-i ia locul. In aceste momente putem urmari buletinul de stiri al Realitatii TV.
 • UPDATE Vanzarile de publicitate ale Realitatea TV se vor face in continuare prin Media Consulta, firma lui Mihai Craiu, au confirmat pentru paginademedia.ro oficialii postului.
 • UPDATE Mira RTV apare in locul Realitatii TV, dar pentru foarte scurt timp
 •  UPDATE (06.40) Realitatea TV reintra in locul RTV in grila de programe a UPC
 • UPDATE (02.50) RTV (Sebastian Ghita) emite din nou in locul Realitatea TV la operatorul de cablu UPC.
 • UPDATE (01.20) Semnalul Realitatea TV a picat. Pe streamingul de pe realitatea.net a scris pentru putin timp ca este vorba de o "revizie tehnica". Dupa circa 15 minute semnalul a revenit.
 • UPDATE (22.50) Pe RTV (controlata de Ghita) este transmisa, din unul din studiourile Realitatii TV, o emisiune despre Regele Mihai, moderata de Catalin Striblea si Corina Dragostescu.
 • Un cititor ne-a semnalat, in jurul orei 19.00, ca providerul de cablu Dolce transmitea la acea ora emisia RTV-Ghita. Ulterior, redactorii HotNews.ro au verificat emisia Dolce si operatorul transmitea emisia Realitatea TV-Schwarzenberg
 • Rugam cititorii HotNews.ro sa ne precizeze ce emisie Realitatea TV receptioneaza

Postul de stiri Realitatea TV, condus de Elan Schwartzenberg, a inceput sa emita, incepand cu ora 18.00, din noul sediu Willbrook, informatia fiind confirmata pentru HotNews.ro de surse din interiorul televiziunii de stiri. Potrivit acestora, in noul sediu din cladirea Willbrook se va desfasura de-acum activitatea Realitatea TV.

Elan Schwartzenberg si echipa lui a inceput lucrul in studiourile din noul sediu si respectiv echiparea acestora in urma cu doua saptamani.

In acest moment, semnalul Realitatea TV din sediul Willbrook este preluat, in Bucuresti, de RCS&RDS si UPC. Nu se stie inca daca exista operatori de cablu care preiau semnalul de la vechiul sediu, cel controlat de Sebastian Ghita.

Gabriel Bugnar (producator stiri Realitatea TV) scrie pe blogul sau ca postul Realitatea TV functioneaza in momentul de fata la sediul din Willbrook dintr-un cort. "Cativa nebuni au muncit vreo trei saptamani sa faca functionala o televiziune legata pur si simplu cu sarme in cateva masini, intr-un cort. Birouri reconditionate si laptop-uri asezate pe ele, un decor facut pe repede inainte... cadrul prezentatorilor de stiri si al talk-show-urilor. O dementa! Ceva fara precedent pentru televiziunea din Romania, ceva fara precedent in istoria televiziunii", scrie Bugnar pe blogul sau.

UPDATE (21.00) Pe Realitatea TV - aripa lui Ghita este transmisa o emisiune in reluare, iar emisia nu are sigla.

Mihai Tatulici la Realitatea TV

Mihai Tatulici la Realitatea TV

Foto: Captura Realitatea TV

UPDATE (21.00) La Realitatea TV emisa din sediul Willbrook este difuzata o emisiune prezentata de Mihai Tatulici, realizator tv care disparuse de pe sticla de mai multe luni.

In 6 octombrie, Tatulici declara: "In prezent sunt suspendat (...) de comisarii Asesoft care conduc de fapt postul. Mi-e scarba de ceea ce se intampla. (...) Daca statutul companiei nu e normal si legal, nu am intentia sa revin".

Din informatiile HotNews.ro, dintre prezentatorii-vedeta ai Realitatii TV care s-au mutat in noul sediu se numara Mirela Vasadi, Adriana Nedelea, Diana Enache.

RTV - varianta Ghita

RTV - varianta Ghita

Foto: Captura RTVonline

Potrivit paginademedia.ro, echipa Corina Dragotescu si Catalin Striblea ramane la televiziunea lui Sebastian Ghita, cei doi avand emisiune in aceasta seara.

UPDATE (22.50) Pe RTV (controlata de Ghita) este transmisa, din unul din studiourile Realitatii TV din Casa Presei, o emisiune despre Regele Mihai, moderata de Catalin Striblea si Corina Dragostescu.

Pentru a putea avea propria licenta de televiziune, Sebastian Ghita a cumparat recent firma care detine postul RTV din Targu Jiu. Pe site-ul acestui post, rtvonline.ro, pe fluxul video in direct se transmiteau duminica seara, dupa preluarea emisiei Realitatea TV de catre echipa redactionala a lui Elan Schwartzenberg, anunturi publicitare locale.

Nu este clar in ce conditii legale s-a facut inlocuirea semnalului emis de studiourile controlate de Ghita cu semnalul emis de studiourile controlate de Schwartzenberg, avand in vedere ca in acest moment nu se stie clar daca contractul de administrator al Realitatea Media al lui Sebastian Ghita/Asesoft a incetat, dupa notificarea de catre Rovigo, lichidatorul ales de Realitatea Media.

In mod normal, daca un post de televiziune schimba locul de unde emite, asa cum s-a intamplat acum cu Realitatea TV, ar fi trebuit informat CNA, conform reglementarilor in vigoare. De altfel, in urma cu o saptamana si jumatate, membrii CNA au observat ca un post trebuie sa faca acest lucru, referindu-se la eventuala mutare a locului de unde emite RTV de la Targu Jiu la Bucuresti.

Pe de alta parte, si CNA astepta in continuare zilele trecute sa primeasca explicatii de ce programul Realitatea TV era ridicat la satelit de doua ori, prin statie proprie si printr-o societate cu care Sebastian Ghita afirma atunci ca RTV are contract.

Amintim ca managerul Sebastian Ghita si proprietarul Elan Schwartzenberg isi impart resursele Realitatea TV: cea mai mare parte a oamenilor au trecut pe firma lui Sebastian Ghita (care va dezvolta RTV), contractul pentru sediul din Casa Presei este pe firma lui Ghita, in timp ce echipamentele si licenta de emisie sunt ale firmei lui Elan Schwartzenberg (care va ramane cu numele Realitatea TV si va emite din alte studiouri, in cladirea Willbrook).

Momentul schimbarii emisiei la Realitatea TV

Informatii de context:

 •  Elan Schwartzenberg, care in primavara a cumparat de la Sorin Ovidiu Vantu pachetul majoritar de actiuni la Realitatea Media, a cerut pe 5 septembrie insolventa companiei. Ulterior, el a spus ca este vorba despre o reorganizare judiciara, necesara din cauza situatiei financiare a companiei, dar ca relatia sa cu Sebastian Ghita este "exceptionala". Sebastian Ghita este prin Asesoft managerul Realitatea, in urma unui contract semnat in acest sens de Sorin Ovidiu Vantu.
 • Tot la inceputul lunii septembrie, Sebastian Ghita spunea ca "insolventa era singurul lucru pe care il putea face actionariatul". Despre ideea exprimata de Schwartzenberg, legata de un eventual "parteneriat in actiuni", Ghita a spus atunci ca "discutam tot felul de formule".
 • In vara, Elan Schwarzenberg anuntase ca Realitatea Media urmeaza sa se mute intr-un nou sediu, apartinand companiei Willbrook International. De mai multa vreme, Realitatea TV functioneaza intr-un sediu inchiriat de Asesoft de la CNI Coresi.
 • Pe 8 septembrie, Tribunalul Bucuresti a admis deschiderea procedurii de insolventa in cazul Realitatea Media, Rovigo SPRL fiind administrator judiciar.
 • De atunci s-au amplificat zvonurile si speculatiile privind o eventuala intentie a lui Sebastian Ghita de a face o televiziune paralela, alimentate si de faptul ca angajatii postului au fost trecuti pe o noua firma, RTV Satellite Net. Pe 30 septembrie, Ghita spunea intr-un eveniment realizat in cadrul postului, citat de paginademedia.ro, ca nu intentioneaza sa faca o televiziune paralela si ca oamenii au fost transferati pe o noua firma din ratiuni de plata a salariilor.
 • La inceputul acestei luni, administratorul judiciar al Realitatea Media, Rovigo SPRL, a depus la CNA o adresa prin care cerea acestui for sa respinga "cereri de autorizare a realizarii si difuzarii unui serviciu de programe TV apartinand unui alt titular de licenta decat Realitatea Media, in cazul in care amplasamentul sursei programului (spatiile redactionale si de productie, respectiv studioul TV) se afla in spatiile in care functioneaza postul de televiziune Realitatea Tv". Potrivit paginademedia.ro, apelul Rovigo ar viza firma Ridzone Computers din Targu Jiu, care detine o licenta pe numele RTV si care l-ar avea in spate pe Sebastian Ghita.