Asociatia Romana de Masurare a Audientelor anunta ca de la 1 ianuarie va masura vizionarea decalata in timp a emisiunilor si intentioneaza sa testeze masurarea consumului de continut video pe PC si online. La Antena 3, emisiunile realizate de Dana Grecu-Radu Tudor si Razvan Dumitrescu vor dura mai mult dupa iesirea din grila a emisiunii realizate de Gabriela Vranceanu Firea, "Stirea Zilei". Iar paginademedia.ro scrie ca Stelian Tanase revine la Realitatea TV cu emisiunea 3x3.

  • Asociatia Romana de Masurare a Audientelor va incepe de la 1 ianuarie 2012 sa masoare si sa raporteze vizionarea emisiunilor dupa momentul transmiterii lor de catre statiile TV (vizionare decalata in timp) si sa testeze, alaturi de Kantar Media, masurarea si raportarea consumului de continut video pe PC si online, potrivit unei informari a asociatiei, care ieri a sarbatorit 10 ani de la infiintare. De la 1 ianuarie, masurarea audientelor va fi realizata pentru ARMA de Kantar Media, firma aleasa in urma unei licitatii finalizate la inceputul acestui an. Atunci, sefa ARMA, Lucia Antal, spunea intr-un interviu acordat HotNews.ro pe tema schimbarilor in masurarea audientelor TV, ca "in ceea ce priveste web TV sau time shift viewing, tehnologia viitorului furnizor de date permite masurarea datelor de audienta. Atunci cand piata va hotari raportarea acestui tip de consum, acest lucru va fi posibil."
  • Iesirea emisiunii Gabrielei Vranceanu Firea, "Stirea Zilei", din grila Antena 3 inseamna o durata mai mare a emisiunilor "La ordinea zilei cu Dana Grecu si Radu Tudor" si "Subiectiv cu Razvan Dumitrescu". De luni pana vineri, "La ordinea zilei" va dura intre 18.45-20.30, iar de luni pana joi emisiunea "Subiectiv" va dura intre 20.30-21.30, iar vinerea - de la 20.30 la 22.00, potrivit unei informari a postului. Gabriela Vranceanu Firea a anuntat joi seara ca din ianuarie va realiza o emisiune la Antena 1.
  • Stelian Tanase revine la Realitatea TV, postul lui Elan Schwartzenberg, cu emisiunea 3x3, scrie paginademedia.ro. Dupa mai multe luni de pauza, emisiunea este reluata sambata, intre orele 16.15-18.00. Potrivit sursei citate, exista si un acord privind revenirea lui Mircea Dinescu pe post, insa o decizie finala va fi luata saptamana viitoare.