Media Consulta International, compania condusa de Mihai Craiu, a primit joi, de la CNA, licenta audiovizuala prin retele de comunicatii electronice pentru Dobrogea TV, un post regional de stiri si informatii. La sedinta CNA, Mihai Craiu a spus ca urmareste ca Dobrogea TV sa emita din 1 decembrie, ca are deja echipamentele necesare pentru postul care va emite din Constanta si ca echipa este in curs de formare.

El a spus ca a ales sa lanseze un post regional de stiri "pentru ca ne cunoastem masura", in conditiile concurentei mari de pe piata. Potrivit lui Mihai Craiu, postul sau va acoperi informatii precum cele legate de viata Portului Constanta, economia locala, Delta, comunitatea din Dobrogea nefiind reprezentata doar de "cluburile de fite din Mamaia", care atrag cel mai adesea atentia posturilor mari asupra acestei zone.

Postul Dobrogea TV este finantat din fonduri proprii ale Media Consulta International si din linii de credit. Potrivit lui Craiu, investitia in echipamente este de 200.000 de euro, iar planul de afaceri se ridica la 450.000-500.000 de euro, pe care MCI spera sa-i recupereze in 3-5 ani.

Postul regional:

  • va fi administrat de Daniela Bica
  • folosete echipamente furnizate de compania O Video
  • il are drept consilier tehnic pe Vladimir Bogdanescu
  • va difuza 60% productii proprii si 40% programe ale altor producatori
  • emisiunile de stiri si informatii vor reprezenta 70% din structura de programe