CNA a aprobat, joi, solicitarea de licenta audiovizuala prin satelit pentru postul Transilvania Channel, inclus in grupul media clujean pe care, in mai, Vasile Dancu a anuntat ca il formeaza alaturi de Arpad Paszkany si Ioan Rus. Tot in sedinta de joi, Consiliul a sanctionat posturile B1 TV, Antena 1, Antena 3, Realitatea TV si OTV pentru felul cum au acoperit cazul accidentului in care a fost implicat Seban Huidu.

  • CNA a aprobat, joi, licenta audiovizuala prin satelit pentru postul regional Transilvania Channel, care poate, astfel, sa-si extinda emisia la nivel national. Licenta a fost acordata societatii Somes Media Trust, detinuta de Arpad Paszkany. Treansilvania Channel isi pastreaza structura de programe. Postul se numara printre institutiile media clujene despre care Vasile Dancu spunea, in mai, ca intra intr-un nou grup de presa in care acesta ii are ca parteneri pe Arpad Paskzany si Ioan Rus. Vasile Dancu spunea, atunci, pentru HotNews.ro ca "in aceasta toamna si iarna vom consolida postul Transilvania Channel, il vom integra cu NCN si vom iesi pe retelele de cablu in toata Transilvania si in toata Romania".
  • Posturile OTV, B1 TV, Antena 1, Antena 3 si Realitatea TV au primit, joi, somatii publice pentru felul cum au mediatizat, in perioada 16-21 octombrie, cazul accidentului rutier in care a fost implicat Seban Huidu. Posturile au fost sanctionate in urma unei monitorizari in urma careia CNA a constatat ca ele au incalcat mai multe prevederi din Codul audiovizual, in special cele care spun ca: furnizorii de servicii audiovizuale nu pot difuza imagini ale persoanei aflate in situatia de victima, fara acordul acesteia, sau ale persoanei fara discernamant sau decedate, fara acordul familiei; in cazul accidentelor, posturile au obligatia sa respecte imaginea si demnitatea persoanelor fizice aflate in astfel de situatii.