Grupul media american Time Warner a facut o oferta neoficiala grupului olandez de productie tv Endemol, inventatorul reality-show-ului "Big Brother". Anuntul a fost facut vineri de un purtator de cuvant al Endemol, care a declarat ca oferta Time Warner nu este o surpriza, intrucat compania olandeza este una destul de atractiva pentru investitori, chiar daca in prezent se confrunta cu probleme financiare grave, transmite Reuters.

Endemol este in proces de restructurare a datoriilor sale, de circa 2,8 miliarde de euro, dupa ce nu a putut indeplini cerintele impuse de banci. Creditorii au acceptat sa acorde ragaz pentru rezolvarea acestora pana la jumatatea lunii noiembrie.

Aceasta oferta "nu schimba nimic. Principala noastra preocupare este sa ajungem la o solutie cu creditorii. Discutiile (cu Time Warner - n.r.) inregistreaza progrese bune si suntem increzatori ca un acord va situa afacerea pe o pozitie financiara solida", a spus Charlie Armitstead, purtator de cuvant la Endemol.

Casa de productie olandeza Endemol este detinuta de grupul italian de televiziune Mediaset, controlat de premierul italian Silvio Berlusconi, de compania de investitii private Goldman Sachs Capital Partners si de fondul olandez de investitii Cyrte, condus de fondatorul Endemol, John de Mol.

Potrivit site-ului acesteia, Endemol este cea mai mare companie de productie independenta din lume, avand peste 80 de subsidiare in 31 de tari.

Gigantul media american Time Warner si-a majorat recent participatia la CME (Central European Media Enterprises, ce controleaza in Romania posturile din reteaua Pro) la 34,4%, in urma unei tranzactii de 60,3 milioane dolari.

Time Warner este unul dintre cele mai mari grupuri active in industria de media si divertisment, printre diviziile sale numarandu-se Time Inc, HBO, Turner Broadcasting System, Warner Bros Entertainment, Cartoon Network, CNN si New Line Cinema.