Procesul lui Cornel Nistorescu a incetat dupa ce s-a impacat cu victimele accidentului
Judecatoria Sectorului 1 a decis, in 11 octombrie 2011, incetarea procesului penal in cazul gazetarului Cornel Nistorescu, in care era judecat pentru vatamare corporala din culpa, hotararea ramanand definitiva.
Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 au dispus, in 20 aprilie 2011, trimiterea in judecata in stare de libertate a lui Cornel Nistorescu pentru savarsirea in concurs ideal a doua infractiuni de vatamare corporala din culpa (articolul 184, alineatele 2 si 4, Cod penal).
Potrivit Parchetului Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti, in 6 decembrie 2008, in jurul orei 21.00, Cornel Nistorescu "a condus auto marca BMW X5 pe banda a treia a Bulevardului Lascar Catargiu, dinspre Piata Victoriei catre Piata Romana, iar la trecerea de pietoni din dreptul strazii Gheorghe Manu, prin incalcarea si nerespectarea dispozitiilor legale privind circulatia pe drumurile publice, a intors autovehiculul, fara o asigurare temeinica, trecand peste scuarul ce desparte cele doua sensuri de deplasare, chiar pe marcajul pietonal, producand din culpa sa exclusiva un accident de circulatie care a avut drept urmare vatamarea corporala a partilor vatamate Andreea Frunza (23 de ani) si Tiberiu Florescu (34 de ani), care au suferit leziuni traumatice pentru vindecarea carora au necesitat, fiecare, cate 90 zile de ingrijiri medicale".
Cei doi tineri se aflau pe motocicleta cand au fost acrosati de masina lui Nistorescu.
Leziunile suferite de Andreea Frunza i-au pus in primejdie viata.
Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a admis, totodata, cererea formulata de Cornel Nistorescu de prelungire a dovezii de circulatie pe o perioada de 30 de zile.
Instanta a mai luat act ca Frunza si Florescu nu au solicitat pretentii civile de la Nistorescu si de la asiguratorul Generali Asigurari, stingand si actiunea civila facuta de Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, dupa ce a constatat faptul ca s-au achitat integral cheltuielile de spitalizare ale celor doua victime.
Nistorescu a fost obligat la plata a 600 de lei cheltuieli judiciare catre stat si pe partile vatamate Frunza si Florescu la cate trei sute de lei.
Decizia putea fi atacata cu recurs in termen de zece zile de la pronuntare pentru partile prezente si de la comunicare pentru partile lipsa, iar pana la acest moment nu a fost facuta nicio contestatie, potrivit fisei dosarului de pe site-ul oficial al instantelor.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
Cum am renunțat la viața de ONG-ist boem care credea că Bucureștiul se salvează prin povești. Interviu cu Edmond Niculușcă, primul om pe care Nicușor Dan l-a angajat când a venit la Primărie
Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
in primavara a aparut o modificare ce prevede posibilitatea impacarii ca si in cazul vatamarii corporale din culpa. deci desi organele se autosesizeaca fara a fi nevoie de plangerea prealabila a partii vatamate si desi este vorba de infractiunea de vatamare corporala GRAVA din culpa (fata a ramas fara splina si cu osul pubian stramb, adica slutita pe viata) dupa ultimele modificari ale legii partea vatamata se poate impaca cu inculpatul.
totusi ar fi fost timp suficient ca din vara lui 2008 si pana la aparitia acestor modificari dl. Nistorescu sa fie judecat si condamnat pentru infractiunile comise, apoi dupa putina parnaie ar fi putut beneficia de legea penala mai blanda ce avea sa intre in vigoare.
pai atunci, cine are bani poate calca pe oricine.
stati acasa, oameni buni !
Va inteleg frustrarile si sunt total de acord ca legea ar trebui sa fie mai dura: sa iti confisce masina pentru anumite abateri cum e in alte tari, sa iti suspende carnetul pentru perioade f mari (cativa ani), etc
Insa asta e legea la noi si s-a aplicat intocmai.
Iar trist dar adevarat, nu cred ca a existat pedeapsa de inchisoare cu executare la noi pentru vatamare corporala grava din culpa, sau si mai rau omor, in cazul in care invinuitul a fost baut. Daca exista va rog sa imi aratati si mie acea hotarare judecatoreasca.
Legea e mult prea blinda la noi, insa aici s-a aplicat intocmai!