Procesul ziaristului Cornel Nistorescu - judecat pentru un accident rutier din 2008, soldat cu ranirea grava a doi tineri - a incetat, Judecatoria sectorului 1 Bucuresti luand act de faptul ca partile din proces s-au impacat cu jurnalistul si nu au cerut daune, informeaza Mediafax.

Judecatoria Sectorului 1 a decis, in 11 octombrie 2011, incetarea procesului penal in cazul gazetarului Cornel Nistorescu, in care era judecat pentru vatamare corporala din culpa, hotararea ramanand definitiva.

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 au dispus, in 20 aprilie 2011, trimiterea in judecata in stare de libertate a lui Cornel Nistorescu pentru savarsirea in concurs ideal a doua infractiuni de vatamare corporala din culpa (articolul 184, alineatele 2 si 4, Cod penal).

Potrivit Parchetului Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti, in 6 decembrie 2008, in jurul orei 21.00, Cornel Nistorescu "a condus auto marca BMW X5 pe banda a treia a Bulevardului Lascar Catargiu, dinspre Piata Victoriei catre Piata Romana, iar la trecerea de pietoni din dreptul strazii Gheorghe Manu, prin incalcarea si nerespectarea dispozitiilor legale privind circulatia pe drumurile publice, a intors autovehiculul, fara o asigurare temeinica, trecand peste scuarul ce desparte cele doua sensuri de deplasare, chiar pe marcajul pietonal, producand din culpa sa exclusiva un accident de circulatie care a avut drept urmare vatamarea corporala a partilor vatamate Andreea Frunza (23 de ani) si Tiberiu Florescu (34 de ani), care au suferit leziuni traumatice pentru vindecarea carora au necesitat, fiecare, cate 90 zile de ingrijiri medicale".

Cei doi tineri se aflau pe motocicleta cand au fost acrosati de masina lui Nistorescu.

Leziunile suferite de Andreea Frunza i-au pus in primejdie viata.

Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a admis, totodata, cererea formulata de Cornel Nistorescu de prelungire a dovezii de circulatie pe o perioada de 30 de zile.

Instanta a mai luat act ca Frunza si Florescu nu au solicitat pretentii civile de la Nistorescu si de la asiguratorul Generali Asigurari, stingand si actiunea civila facuta de Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, dupa ce a constatat faptul ca s-au achitat integral cheltuielile de spitalizare ale celor doua victime.

Nistorescu a fost obligat la plata a 600 de lei cheltuieli judiciare catre stat si pe partile vatamate Frunza si Florescu la cate trei sute de lei.

Decizia putea fi atacata cu recurs in termen de zece zile de la pronuntare pentru partile prezente si de la comunicare pentru partile lipsa, iar pana la acest moment nu a fost facuta nicio contestatie, potrivit fisei dosarului de pe site-ul oficial al instantelor.