Alexandru Lazescu despre restructurarea in TVR: Personalul trebuie redus cu circa 10%; va scadea semnificativ bugetul alocat orelor suplimentare si lucrului in week-end

de Costin Ionescu     HotNews.ro
Joi, 17 noiembrie 2011, 14:47 Economie | Media & Publicitate


Alexandru Lazescu
Foto: TVR
Conducerea TVR intentioneaza sa reduca personalul institutiei - in jur de 3.300 de angajati - cu aproximativ 10%, sa externalizeze activitatile sezoniere si sa restructureze bugetul alocat pentru ore suplimentare si lucrul in zilele de sambata si duminica, a declarat pentru HotNews.ro presedintele-director general al TVR, Alexandru Lazescu. Potrivit acestuia, masurile fac parte dintr-un plan ce urmareste sa diminueze costurile televiziunii cu circa 50 de milioane de lei. Scopul, spune Lazescu, este sa se echilibreze veniturile si cheltuielile in conditiile in care situatia financiara este critica si nu se mai poate taia din alte zone importante de cheltuieli, cum ar fi contractele pentru transmisiuni sportive.

 • Alexandru Lazescu a explicat pentru HotNews.ro intentiile de reorganizare si restructurare a personalului si activitatilor TVR pe baza unui plan la care conducerea televiziunii a lucrat, impreuna cu o companie de consultanta elvetiana, inca din primavara si din care a rezultat un raport ce trebuie votat in Consiliul de Administratie.

Potrivit sefului TVR, planul spune ca o parte din reducerile de personal avute in vedere - circa 5-6% din totalul personalului (putin peste jumatate din totalul disponibilizarilor urmarite) - vor avea loc pana in februarie, iar restul in aprilie, cand va expira actualul Contract Colectiv de Munca. In prima faza, restructurarea are in vedere mai ales angajati implicati in activitati cu sezonalitate ridicata, iar cu o parte dintre acestia vor fi discutate noi formule de colaborare.

Cele trei directii de actiune din raportul invocat de Alexandru Lazescu:
 • "O prima directie este restructurarea activitatilor. Sunt activitati traditionale existente in interiorul televiziunii care au o sezonalitate pronuntata, nu avem nevoie de ele decat pe perioade limitate. (...) Normal, orice analiza faci iti spune ca trebuie sa externalizezi o astfel de activitate."
 • "In al doilea rand, avem o regandire, o restructurare a felului in care normam, in care se lucreaza. Noi aici avem o componenta importanta financiara care greveaza televiziunea datorita faptului ca avem un buget important de ore suplimentare, sambete si duminici. (...) Trebuie sa regandim acest lucru astfel incat efortul pe care il facem sa duca la o scadere semnificativa a bugetului alocat orelor suplimentare si costurilor legate de activitati desfasurate sambata si duminica."
 • "Al treilea lucru - o restructurare de personal: e vorba de disponibilizari. Pe analiza pe care am facut-o avem in vedere doua elemente: o reducere de personal si o limitare a numarului de colaboratori."

Alexandru Lazescu, despre restructurarile de personal:
 • "E vorba de disponibilizari. Pe baza analizei pe care am facut-o, avem in vedere doua elemente: o reducere de personal si o limitare a numarului de colaboratori."
 • "Trebuie sa lucrezi cu colaboratori, e bine sa ai o institutie deschisa, dar evident lucrul asta trebuie controlat. Noi am scazut numarul de colaboratori - oameni pentru care platesti drepturi de autor sau colaboreaza punctual sau permanent pe emisiuni. In 2010 erau vreo 739 in total. Ca numar sunt multi, dar constanti nu sunt multi. Unii sunt colaboratori pe care ii inviti, un fel de freelanceri - ii foloseste orice televiziune, orice publicatie, in niciun caz nu trebuie renuntat la ei, dar trebuie sa limitam numarul lor."
 • "Cred ca e realist sa avem o reducere a personalului cam cu 10% din total. In acest moment televiziunea are aproximativ 3300 de angajati, in jurul a 10% pot fi facute disponiblizari fara a incurca in vreun fel procesul de functionare a televiziunii."
 • "Sunt avute in vedere toate zonele de activitate. In general, lumea cand se gandeste la televiziune se gandeste la jurnalisti sau realizatori. Dar sunt componente precum productia artistica, care are cam 900 de oameni, sunt foarte multi - electricieni, masinisti etc. Asa e la orice televiziune publica."
 • "Nu e simplu sa schimbi asta, cine spune asta nu stie situatia. (...) Prin sistemul folosit de televiziunea din Irlanda - colaborari pe termen mai lungi pentru anume activitati de productie (...) - ai o forta de munca flexibila, care e motivata sa obtina performanta, sa recastige un contract dupa trei ani, ceea ce schimba regula jocului din temelii."

Alexandru Lazescu, despre externalizarea activitatilor cu sezonalitate pronuntata:
 • "Sunt activitati traditionale existente in interiorul televiziunii care au o sezonalitate pronuntata, nu avem nevoie de ele decat pe perioade limitate - atunci cand se lanseaza grilele, de exemplu. Sunt luni intregi pe parcursul unui an in care oamenii aceia nu au ce face efectiv, nu tine de ei, dar nu ai ce sa le dai sa faca. Normal, orice analiza faci iti spune ca trebuie sa externalizezi o astfel de activitate si sa apelezi la ea pe perioada in care ai nevoie. Pot fi conventii civile, in general acesta este aranjamentul."
 • Cati oameni ar fi afectati? "Pe baza analizei noastre preliminara cred ca ne ducem spre 200 de oameni, poate mai mult, pe aceasta zona. Unele cazuri sunt evidente, in alte cazuri trebuie analize mai nuantate."
 • "Pe fond, si m-am uitat la una din televiziunile irlandeze, poti externaliza destul de mult - ai inclusiv felul in care faci contracte cu producatori independenti din exterior. Dar chestiunea asta nu poti sa o realizezi decat daca televiziunea este organizata de asa natura incat sa nu ai incarcare cu personal. Pentru ca, daca tu ai oameni care nu fac nimic inauntru si apelezi la oameni in afara, nu ai facut nimic. Asta a fost, dupa parerea mea, una din greselile majore facute de Tudor Giurgiu. Nu ideea in sine de a externaliza, pentru ca sigur poti avea lucruri performante din exterior, dar trebuie sa ai un mecanism prin care sa nu platesti si in interior si in exterior."

Alexandru Lazescu despre restructurarea normativelor privind orele suplimentare, lucrul sambata si duminica:
 • "Noi aici avem o componenta importanta financiara care greveaza televiziunea din cauza faptului ca avem un buget important de ore suplimentare, sambete si duminici. Orele suplimentare nu le pun in discutie, desi trebuie sa te organizezi de asa natura, incat sa ai totusi mai putine. Dar sporurile pe care le platim si care sunt consistente - se plateste dublu - pentru sambata si duminica se pot solutiona prin reorganizare: gandirea activitatii in schimburi, de exemplu, pentru ca totusi o televiziune, o structura media pe anumite componente precum stirile e o structura in foc continuu."
 • "Chestiunea asta nu e atat de simplu de gestionat, pentru ca sunt prevederi in contractul colectiv de munca. Dar, in fond, trebuie sa regandim acest lucru astfel incat efortul pe care il facem sa duca la o scadere semnificativa a bugetului alocat orelor suplimentare si costurilor suplimentare legate de activitati desfasurate sambata si duminica. Si nu sunt sume mici."
 • "Renuntarea la aceste sporuri - o ajustare in cazul unora dintre ele, disparitia cu totul a altora - ar insemna 15-20 de milioane de lei, poate mai mult, ca economie"
 • "In plus, o chestiune la care cu siguranta se va renunta sunt bonusurile. Le-am limitat in ultimul an, dar nu foarte mult din cauza de CCM. Vom renunta, practic, la toate sporurile care erau. "

Alexandru Lazescu, despre restructurare si productia de televiziune:
 • "Acest tip de restructurare mai are in vedere doua lucruri: o limitare semnificativa a productiilor pe anumite canale ale televiziunii. Nu ma refer la TVR 1, TVR 2, sunt alte canale unde putem limita semnificativ numarul de productii. Se produce prea mult in studiourile teritoriale. Oamenii pot sa zica fondul de salarii e acelasi, fie ca produc cinci ore sau 10-12 ore, nu intervin costuri salariale in plus. E partial adevarat. Pe de o parte, am ore suplimentare, tot felul de alte lucruri care apar cand produci mult. Pe de alta parte nu poti sa produci lucruri de calitate."
 • "Cred ca studiourile teritoriale nu ar trebui in niciun caz sa produca mai mult de patru, poate cinci ore pe zi. Sunt zone cum e Clujul si Muresul unde e si limba maghiara, acolo sigur se poate produce mai mult. Dar in general vorbind nu ar trebui mai mult de 4 ore pe zi. Un post produce 12, poate 14 ore e zi - e mult prea mult si nu produce bine. Nimeni in alte tari nu produce atat."
 • "Din aceasta grila lucram la cateva tipuri de emisiuni, inclusiv una care se va difuza duminica seara, dupa Divertis, in care sunt implicate intr-o maniera importanta studiourile teritoriale."

Despre intentii de reforma salariala:
 • "Mai e un element care nu e simplu de facut: o reforma salariala in interior. In acest moment exista discrepante mari intre performanta salariala si salariul pe care il primesti. Din pacate, legislatia muncii e foarte rigida din acest punct de vedere si nu ai mecanisme legale prin care sa micsorezi salariul - poti sa-l maresti, nu sa-l micsorezi. Acest lucru va fi un obiectiv important suplimentar pe care trebuie sa-l avem in vedere pentru ca asta produce disensiuni si duce la un deficit de competitivitate. Exista o frustrare legitima cand vezi pe cineva care nu face mare lucru si tu muncesti 12 ore pe zi si ai salariul jumatate nu poti fi motivat. Chestiunea asta in mediul privat se face mult mai simplu, cu toate ca e aceeasi legislatie a muncii. La noi aici lucrurile sunt mai complicate."

Ce asteptari are Alexandru Lazescu de la Consiliul de Administratie si de la dialogul cu sindicatele

Rep.: Pana acum, lumea spunea ca nu pot fi dati oameni afara la TVR. De data aceasta, cum puteti sa disponibilizati circa 300 de oameni?
Alexandru Lazescu: Se poate, pentru ca noi suntem legati de un contract colectiv de munca, iar acesta expira la inceputul lui aprilie. Dorinta noastra e sa discutam cu sindicatele pentru ca interesul e comun si vrem sa cadem de acord asupra unor masuri chiar inainte sa expire CCM. Pentru ca in momentul in care expira CCM, sigur, incepem sa discutam altul, dar nu mai avem in spate (povara actualului contract - n.r.).

Restructurarea in Televiziunea publica trebuie facuta din doua motive. Obiectivele noastre sunt sa echilibram financiar veniturile si costurile, iar asta inseamna ca noi sa taiem costuri undeva in jur de 50 de milioane pe an, in principal pe partea de personal.

Noi am avut o pierdere pe primul semestru 2010 de 77 de milioane de lei. Am ajuns la 51 de milioane la mijlocul anului 2011. Am scazut pe cat am putut pe diferite componente - la filme am inghetat sau chiar am scazut, am taiat de la deplasari... Avem zone unde nu putem interveni pe moment - de exemplu contractele de pe sport. In jur de 55% din veniturile operationale totale se duc in zona de salarii - aici pun tot, inclusiv colaborari. Asta e zona cea mai mare de unde se poate da in jos partea de costuri. Cred ca mai putem gasi 3-4 milioane si din alte parti, dar nu schimba fundamental situatia.

Dar nu discutam doar despre situatia financiara. Trebuie sa facem in asa fel incat oamenii din institutia asta sa fie mult mai motivati. Eu recunosc ca sunt oameni foarte buni care fac o multime de lucruri fara sa se uite la ceas. Dar am si o atitudine functionareasca in alte parti. Televiziunea a oferit senzatia de stabilitate absoluta, care e foarte proasta. Trebuie sa exista presiune, de competitie in interior. Un nivel decent de siguranta - nu spun in sens negativ, ci in sensul ca fiecare trebuie sa-si castige, sa-si apere statutul, sa-si reconfirme pozitia in institutie prin ceea ce face.

O sa mi se spuna ca in Contractul Colectiv de Munca era prevazuta si solutia concedierilor colective. Dar asta insemna sa dau intre 15 si 20 de salarii compensatorii. De unde sa am acesti bani, cand sunt oricum cu un mare minus?

Rep.: Ce se va intampla daca planul de restructurare nu va fi aprobat de CA?
A.L.: Realitatea financiara e de asa natura incat trebuie sa facem acest lucru. Poate se va lucra la nuante, detalii. Avem deficitul de 50 de milioane de lei. Daca nu pun de acord veniturile si costurile, nu mai putem functiona. Datoria mea ca sef al acestei institutii e sa vin si sa conving lumea. Eu cred ca vor intelege ca nu avem solutii. Imi dau seamna ca nu e nimeni bucuros, lucrurile nu sunt placute, dar sunt necesare.

Rep.: Ce asteptari aveti in dialogul cu sindicatele?
A.L.: Eu am fost dezamagit de felul cum am interactionat cu sindicatele, am facut eforturi cu totul speciale la inceputul acestui an, cam doua luni am discutat, le-am spus ce se va intampla, ca vor fi probleme...
Eu sunt dator sa fac tot ce imi sta in putinta sa conving. Atunci (la inceputul anului - n.r.) am pus toate hartiile pe masa, le-am spus de pe atunci sa renuntam cu totul la primele de vacanta. Nu puteam sa mergem cu prime de vacanta cand nici bancile nu au prime de vacanta. Ce am reusit? Am limitat primele de vacanta. Dar e o cedare minimala, cand avem probleme majore de sustenabilitate financiara in institutie.

In orice institutie exista lideri informali, oameni respectati care nu au neaparat pozitii formale de conducere. Ma bazez ca voi discuta cu o parte dintre ei punandu-le pe masa situatia.

De cele mai multe ori oamenii se leaga - e o zvonistica cumplita in institutie - de zvonuri fantasmagorice, ca s-ar desfiinta studiourile teritoriale, ceea ce e o prostie, studiourile teritoriale sunt stipulate prin lege, nu ai cum sa le desfiintezi. Sau ca as fi angajat 1300 de oameni. Pot sa va zic ca am angajat oameni de la inceputul mandatului, e un plus de 80 de oameni fata de inceputul mandatului meu intre plecari si venrii. Dar o parte s-au dus pe studioul din Tg. Mures, care abia a inceput sa functioneze. Pe perioada asta va trebui, evident, sa inghetam angajarile. Dar problema nu e ca se fac angajari, problema e ca avem balast.

E imperios necesar sa facem aceasta restructurare.

Obiectivul financiar nu e negociabil. Trebuie sa echilibrez bugetul institutiei: 50 de milioane reducerea costurilor. In rest putem discuta, atat timp cat ne incadram in suma respectiva, atat timp cat partenerul social vine cu un plan general realist.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3986 vizualizari

 • -1 (3 voturi)    
  mai bine (Joi, 17 noiembrie 2011, 15:05)

  mem [anonim]

  mai bine taiati emisiunile Danutz srl, la mustata, o data in viata, intrecerea anilor si altele le fel, si alocati spatiul ala altor emisiuni care educa oamenii, de ex, Ora de business.

  a, si mai taiati si din spatiul de emisie de noapte, lasati oamenii sa doarma ;)
 • -2 (4 voturi)    
  nu-mi vine sa cred ... (Joi, 17 noiembrie 2011, 15:14)

  Doru Dragan [anonim]

  ... chiar a reusit dl presedinte-director general al TVR sa observe ca monstrul TVR inghite cam multi bani din bugetul Romaniei? Oare sa-si fi dat seama ca TVR1, TVR2, TVR3, TVR Info, TVR Cultural, TVR Regional etc. sunt totusi cam prea mult pe umerii bietului contribuabil. E un fel de catedrala a neamului care-si striveste enoriasii.
 • -2 (4 voturi)    
  domnu' (Joi, 17 noiembrie 2011, 15:23)

  V [anonim]

  Domnu´Lazaroiu, cate ore de emisiuni de divertisment (nu, nu de manele) s-ar putea face cu banii dati pe o transmisie de fotbal? Asa, de curiozitate?
 • 0 (4 voturi)    
  pardon (Joi, 17 noiembrie 2011, 15:24)

  V [anonim]

  Lazescu.
 • +4 (4 voturi)    
  Mda (Joi, 17 noiembrie 2011, 15:28)

  TVman [anonim]

  Şi consiliera domnului Titi Dincă - dna. Corina Dănilă, angajată pe un salariu enorm, la data de 17 ianuarie 2011, deci în mandatul dvs., tot la studioul din Tg. Mures s-a dus?

  Hai, că sunteţi coprofag, domnule Lăzescu.
 • +1 (3 voturi)    
  VORBE (Joi, 17 noiembrie 2011, 15:33)

  Horea [anonim]

  Citat: "Dar problema nu e ca se fac angajari, problema e ca avem balast."

  Ba aici e problema dle. Lazescu! Aici la angajari.
  In "balastul" de care pomeniti exista "filoane aurifere" pe care refuzati sa le descoperiti sau sa le dati posibilitatea sa iasa la suprafata!
 • +1 (3 voturi)    
  Motivare salariala, externalizare (Joi, 17 noiembrie 2011, 15:37)

  Lazescu a redus deja pierderile cu 30% [anonim]

  Pe tot anul 2010, pierderile TVR au fost de 162 milioane lei (37 milioane euro la cursul actual). Era presedinte domnul Sassu, pus de PSD..

  In 2011, pe primele 6 luni, cu noul presedinte Lazescu, pierderile au scazut la 53 milioane lei, de la 77 milioane in primul semestru 2010.

  Daca se continua in acelasi ritm, pierderile pe 2011 vor fi cu 30% mai mici decat in 2010, in jurul a 100 milioane lei (circa 22 milioane euro la cursul actual).

  Lazescu vrea sa ia masuri prin care sa reduca si mai mult pierderile in 2012, cu inca 50 de milioane.

  Astfel, in doar 2 ani de mandat, pierderile ar putea fi reduse de peste 3 ori, de la 37 milioane euro la 10-12 milioane.

  Abia din 2013 se va putea spera la echilibru si din 2014 la un profit.

  Reducerile de personal ar fi modeste (90% din angajati si colaboratori raman), se pare ca se va pune accent pe alta politica salariala (pt a motiva pe cei care chiar muncesc mult) si pe externalizarea activitatilor 'de sezon' (pt a nu plati degeaba oameni care lucreaza efectiv doar cateva luni/an).

  Toate statele UE sunt obligate sa aiba un canal public de televiziune si sa suporte costurile. Dar unele din ele fac in asa fel incat tv-ul public sa nu produca pierderi (cum e aceea din Irlanda).

  TVR era considerata in Europa, candva, prin anii '70, o televiziune de avangarda, cu productii de foarte buna calitate, cu idei noi, cu talente si emisiuni interesante.

  Romania a aratat deja in festivaluri internationale ca produce regizori foarte buni si filme de calitate, TVR inca nu a profitat de resursa umana, a fost folosita pana acum drept 'goarna' pt Putere (indiferent ce partid a fost la guvernare) si masina de deturnat bani publici.

  Un sondaj recent arata ca 98% dintre romani cred ca televiziunea ar trebui sa joace si un rol educativ.
  Cum televiziunile comerciale sau de stiri sunt ingrozitoare, intr-o mocirla intelectuala si o manipulare grosolana, pe viitor ar fi util tuturor ca TVR sa aiba rol educativ si informativ de calitate !
 • 0 (4 voturi)    
  reorganizare tv nationala (Joi, 17 noiembrie 2011, 15:38)

  Mihail NIca [anonim]

  Buna ziua,

  Restructurarea inseamna un sigur post national, platit de la buget, fara taxe suplimentare, eventual un impozit platit de toti, nu numai de cei cu tv .
  Sa fie unul cultural, educativ si emisiuni distractive.
  Ptr diaspora sa se redifuzeze din programul acestui post., nu alt post separat cu alte cheltuieli.
  Nu are nevoie de corespondenti permanenti in capitalele straine.Ptr stiri sunt alte surse de informatii.
  Sa nu liciteze ptr cele mai noi filme , ptr meciurile de foltbal sau ptr formate de emisiuni scumpe oferite de altii, sunt deja tv care fac asta.

  Rolul canalului national e de culturalizare, informare interna si educatie.
  Restul sa se privatizeze.

  multumesc
 • 0 (4 voturi)    
  taxa TV (Joi, 17 noiembrie 2011, 15:45)

  Taxa TVR [anonim]

  Lazescu face aceiasi greseala ca si Boc Basescu.COncediind si taind salarii si costuri diminuezi si venituri. Trebuie umblat la taxa TV .In Germania eu platesc 18 Euro pe luna la serviciul public TV. Daca ramane la 1 EUro cat e acum , atr trebui doar TVR1 sa mai fie subventionat, restul sa le transforme in comerciale. Pe buna drpetate romanii cred ca daca platesc 10 EUro la cablu sau satelit, platesc implicit la TVR.Nu e asa , inca. TVR ar trebui sa ceara bani de la Dolce , Digi , UPC , Focus Sat si ceilalti cablisti pentru retransmisie la TVR 2( care e cel mai bun canal romanesc , in opinia mea) Cultural, HD, Info .Gratuit sa ramana doar TVR1 si ala sa fie difuzat si terestru. Iar TVR3 sa fie transformat in TVR 3 D!..:))
 • +2 (2 voturi)    
  Nu am auzit... (Joi, 17 noiembrie 2011, 18:22)

  Ioana [anonim]

  ...nimic despre sefimea care ia salarii nesimtite si plimba doua hartii! Poate ne spune dl. Lazescu ce-o sa faca la teritoriale cu sefimea care ia sute de milioane salarii si trag martanul de coada, ba mai si incurca oamenii decenti prin amenintari permanente cu subevaluarile. Pe astia nu-i vede nimeni domnule Lazescu? Cum sa muncim cand niste analfabeti pusi acolo prin stiti bine ce metode de PSD-istii lui Nicolau nu ne lasa absolut deloc sa ne facem treaba si asta de ani buni. De ce nu se revine la contractele lor pe perioada limitata de doi ani? NESIMTIRE! O sa plateasca tot angajatii pentru incompetenta lor. RUSINE!
 • 0 (2 voturi)    
  Cum se pune mina pe o televiziune (Joi, 17 noiembrie 2011, 19:10)

  worker [anonim]

  Se da o televiziune. Una oarecare. Sa zicem TVR. Sa zicem... Vin alegerile. Cum sa bagam oamenii PDL-ului in televiziune fara sa dam pe nimeni afara?

  1. Reducem salariile oamenilor vechi. O data. De doua ori. De trei ori. Pina ajung asa de mici ca mai bine iti dai demisia si pleci. Si chiar pleaca oamenii vechi si cu experienta. Si cei ce ramin ajung la un 2.000 -3.000 salariu.

  2. Apoi inventezi niste functii. Si niste posturi. Si faci angajari. Oameni ai PDL-ului. Si le dai salarii. Nu 2-3.000. Ci vreo 5-7.000. Si le dai painea si cutitul

  3. Iesi si te plingi ca nu ai bani... Si fraierii te cred...
 • 0 (0 voturi)    
  Cateva precizari! (Joi, 17 noiembrie 2011, 22:26)

  Marean [anonim]

  1. Salariile sunt net disproportionate intern. Cum sa iti faca treaba un redactor cand un sofer are salariul cat al lui sau daca nu chiar mai mare? Cum il mai stimulezi? De ce ar mai crea?
  2. Daca vreti sa obtineti performanta puneti presiune si pe sefi, nu numai pe angajati. Refaceti-le contractele pe perioada determinata, din 2 in 2 ani, cum era inainte de Nicolau si apoi mai vedem. Asa au baietii putere discretionara si in loc sa faca treaba isi fac grupurile lor de lingai si blocheaza tot, basca salariul de zeci de milioane care merge...si iar merge...
  3. Va intreb eu d-le Lazescu, atunci cand imi vad incompetentii de sefi pusi pe viata, de parca scaunul e mostenire, cu titlu nobiliar, ce tragere de inima sa mai am ca angajat, cand stiu ca sunt la cheremul lor - deci fac ce zic ei, execut nu gandesc - ca vin evaluarile, cand stiu ca nu am nicio sansa de promovare - ca deh, mostenirea de mai sus - si cand mai stiu ca iau salariul cat o femeie de servici, dar care l-a avut pe director unchi? AUD?
 • 0 (0 voturi)    
  Praf in ochi! (Joi, 17 noiembrie 2011, 22:43)

  Ciociolina [anonim]

  D-le Lazescu nu mai bateti campii domnule! Ati fost vreodata la TVR Craiova de exemplu? Ati monitorizat vreodata acele emisiuni? Sunt patetice si penibile domnule si asta nu pentru ca acei oameni nu muncesc, dar au grija incompetentii de sefi pusi acolo de Barbulescu, membrul ala slinos din CA, sa faca treaba sa nu mearga! Ei trebuie eliminati in primul rand. Ne-am saturat de ani de zile de analize, planuri, consultante etc. NU S-A FACUT NIMIC in profesionalizarea si capacitatea de a performa a managementului de la teritoriale. Decat criteriile politice si incompetenta au stat la baza ocuparii acestor functii de sefi! Nu mai mintiti ca la usa cortului! O sa vedeti ca si acele 4-5 ore de care vorbiti tot in stilul ala prafuit si comunist vor fi facute. De ce sa imi fac treaba, cand ii vad pe acesti mici dictatori ca ia zeci de milioane pe luna, gratie lui Sassu si nu sunt in stare nici macar o programare saptamanala sa faca, ba mai mult isi bat joc. Astia sunt aia care nu muncesc domnule, nu noi!
 • 0 (0 voturi)    
  TVR Tg. Mures (Vineri, 18 noiembrie 2011, 11:34)

  barbu [anonim]

  La TVR Tg. Mures ultimele angajari (si alea, pe pile) au fost facute inainte de instalarea actualului CA. In schimb, institutia "duduie" de colaboratori, unii pe contracte cu valori mai mari decat salariile angajatilor care fac aceeasi munca, altii de o incompetenta crasa, luati din ce au dat afara alte televiziuni locale fiindca nu corespundeau; in schimb, au diverse rude sau prieteni de familie prin conducere.
 • 0 (0 voturi)    
  familia TVR (Vineri, 18 noiembrie 2011, 17:16)

  andreea [anonim]

  daca s-ar da afara din TVR orice ruda de grad I, II si III,ar ramane portarul !!!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by