Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a revizuit perspectiva ratingului Central European Media Enterprises, care in Romania detine posturile din reteaua Pro, de la "stabila" la "negativa", pe fondul temerilor privind lichiditatea companiei, potrivit Reuters. In acelasi timp, S&P a confirmat ratingul pe termen lung "B" atribuit CME.

"Revizuirea perspectivei reflecta viziunea noastra cu privire la cresterea posibilitatii ca lichiditatea CME sa se deterioreze in urmatoarele trimestre, in conditiile ajungerii la maturitate a obligatiunilor companiei si a riscurilor volatilitatii veniturilor ca urmare a inrautatirii perspectivelor economice europene", se arata intr-un comunicat al agentiei.

S&P mai arata ca, desi CME dispune de o lichiditate adecvata in prezent, lichiditatile grupului media ar putea sa se reduca pe parcursul anului viitor.

In plus, analistii agentiei mai arata ca lichiditatea CME pare prea redusa pentru a absorbi o potentiala scadere substantiala a cheltuielilor de publicitate, combinata cu un mediu economic advers, venituri potentiale mai reduse si capacitatea slaba de a genera lichiditati.

In plus, ratingul CME reflecta gradul mare de concentrare a profitabilitatii pe un singur canal TV din Cehia si pe posturile de televiziune din Romania.

CME a inregistrat in cel de-al treilea trimestru al acestui an venituri nete de 165,5 milioane de dolari, cu 23% mai mult fata de aceeasi perioada in 2010. Profitul operational inainte de depreciere si amortizare (OIBDA) a fost de 8,9 milioane de dolari in perioada iulie-septembrie 2011. In Romania, veniturile din activitati de televiziune in trimestrul al treilea au crescut la 31 milioane de dolari, iar OIBDA s-a imbunatatit usor, pana la 4,6 milioane de dolari.