Televiziunea Romana a publicat, luni seara, pe propriul site anuntul de organizare a concursului pentru ocuparea postului de director al Directiei Emisiuni Informative si Sport, post ocupat pana acum de Rodica Culcer. Contractul acesteia s-a incheiat pe 30 iunie, iar de atunci indeplineste atributiile de director al Stirilor TVR prin delegare. Potrivit anuntului TVR, noul director va lucra pe baza unui contract pe perioada determinata, de trei ani.

Rodica CulcerFoto: AGERPRES

Inscrierile se pot face pana pe 5 decembrie, iar concursul se va desfasura in perioada 8-31 decembrie, potrivit anuntului TVR.

Candidatii trebuie sa prezinte un proiect managerial plecand de la "doua coordonate fundamentale: "1 - adaptarea functionarii Directiei Emisiuni Informative si Sport la un flux continuu de informatii furnizate TVR Info cu acoperirea totodata a jurnalelor sustinute pe celelalte canale SRTv, in acord cu evolutiile tehnologice de ultima ora; 2 - relatia Directiei Emisiuni Informative si Sport cu celelalte structuri functionale din SRTv."

Contractul pe baza caruia Rodica Culcer a ocupat acest post s-a incheiat pe 30 iunie, la o luna dupa ce ea a implinit varsta legala de pensionare. De la 1 iunie, ea a fost reincadrata pe un post de executie din care a indeplinit prin delegare atributiile de director al Stirilor TVR, pentru o perioada interimara.

Anuntul TVR:

DIRECTOR DIRECTIA EMISIUNI INFORMATIVE SI SPORT (cod 079)

TELEVIZIUNEA ROMANA CAUTA PROFESIONISTI PENTRU OCUPAREA URMATORULUI POST:

DIRECTOR DIRECTIA EMISIUNI INFORMATIVE SI SPORT (cod: 079)

DURATA CONTRACTULUI: DETERMINATA - 3ANI.

RESPONSABILITATI: planifica, organizeaza si coordoneaza activitatile desfasurate in cadrul Directiei Emisiuni Informative si Sport.

CERINTE: studii universitare de licenta sau echivalente intr-unul dintre domeniile: stiinte ale comunicarii/stiinte umaniste/management (in cazul inexistentei studiilor de specialitate este necesara atestarea cunostintelor prin absolvirea unor studii postuniversitare cu durata de minimum un an: curs postuniversitar, master, doctorat in domeniul stiinte ale comunicarii/stiinte umaniste/management); experienta in domeniul audiovizual - minimum 10 ani, din care minimum 5 ani in televiziune; experienta de conducere in audiovizual (conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania, Grupa Majora 1 - Conducatori si functionari superiori din unitatile economico - sociale si politice) - minimum 3 ani; cunoasterea a doua limbi straine de circulatie internationala (din care una sa fie obligatoriu engleza); cunostinte de jurnalism; cunostinte de management general; cunoasterea modului de realizare a emisiunilor informative; cunostinte temeinice de productie tv; o buna stapanire a principiilor deontologice ale profesiei jurnalistice; cultura generala solida; cunoasterea fluxului de productie si postproductie TV/news; cunostinte operare PC; cunostinte privind istoria Romaniei, cunostinte de economie, politica si legislatie romaneasca si europeana; cunoasterea temeinica a problematicii actuale reflectate in mass media, familiarizare cu peisajul mediatic european; cunoasterea legislatiei in domeniul audiovizualului (Legea 41/1994, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Deciziile C.N.A., Legea nr. 504/2002 a audiovizualului); Codul deontologic al jurnalistului adoptat de CRP; fara cazier judiciar; abilitati de comunicare si lucru in echipa, capacitate de concentrare, de lucru cu termene limita, de analiza si selectie, spirit organizatoric, spirit de initiativa, abilitati de planificare si leadership.

Candidatii vor prezenta la inscriere un proiect managerial specific postului, in care isi vor expune viziunea manageriala asupra functionarii Directiei Emisiuni Informative si Sport plecand de la doua coordonate fundamentale: 1 - adaptarea functionarii Directiei Emisiuni Informative si Sport la un flux continuu de informatii furnizate TVR Info cu acoperirea totodata a jurnalelor sustinute pe celelalte canale SRTv, in acord cu evolutiile tehnologice de ultima ora; 2 - relatia Directiei Emisiuni Informative si Sport cu celelalte structuri functionale din SRTv.

PROBE DE CONCURS: test limba engleza, notare proiect managerial si interviu final. Candidatii preselectati in urma depunerii dosarelor vor fi contactati in vederea efectuarii evaluarii psihologice.

Daca doriti sa lucrati intr-o echipa competitiva si sunteti interesat de acest post, asteptam candidatura dumneavoastra care va contine obligatoriu urmatoarele documente: curriculum vitae, scrisoare de intentie (in care va rugam sa precizati codul postului), certificat de cazier judiciar, o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu ati facut parte si nu ati colaborat cu fosta politie politica, copii ale documentelor care sa ateste studiile si experienta solicitata si separat, 7 plicuri inchise care sa contina fiecare cate un exemplar al proiectului managerial la adresa: Societatea Romana de Televiziune, Calea Dorobantilor nr. 191, sector 1, corp Studiouri Pangratti, etaj 2, camera 204, Bucuresti, sau la Registratura SRTv din Strada Ermil Pangratti, pana la data de 05 decembrie.2011, orele 16.00, inclusiv.

Concursul va avea loc la sediul SRTv in perioada 08.12.2011 - 31.12.2011.

Numai candidatii preselectati vor fi programati pentru sustinerea probelor de concurs.

Va putem pune la dispozitie (spre a fi consultate la sediul SRTv): organigrama SRTv, Caietul de Sarcini al Directiei Emisiuni Informative si Sport si informatii referitoare la sarcinile si atributiile aferente acestui post. Informatii suplimentare: 021.319.90.55.