​INTERVIU Cozmin Gusa despre afacerea Elbahold - PSV Company: Un credit misterios, interes pentru "profit" in presa, planuri de extindere pe consultanta geopolitica in Balcanii de Vest si actionariat incert la Realitatea

de Costin Ionescu     HotNews.ro
Luni, 28 noiembrie 2011, 18:21 Economie | Media & Publicitate


Cozmin Gusa
Foto: Agerpres
Tranzactia prin care Cozmin Gusa si Maricel Pacuraru au preluat compania Elbahold Limited, actionar majoritar la PSV Company (fosta Petromservice), a implicat o "procedura de creditare", dupa cum spune Gusa, intr-un interviu acordat HotNews.ro. El refuza sa precizeze cine a contractat creditul si de la cine. In interviu, Gusa evita sa dea detalii despre aceasta tranzactie, anuntata duminica in Adevarul, si spune ca a preluat firma-actionar majoritar din PSV pentru ca PSV e "o companie cu resurse" ale carei activitati, inclusiv cele din media, "pot sa fie profitabile". Cozmin Gusa discuta despre afacerea PSV, despre intentiile pentru activitatile media, de constructii si exploatari miniere, despre extinderea regionala si despre actionariatul Realitatea Media si Ocram/OTV.
 • Vezi in text cum arata "oportunitatea de business" PSV, firma in insolventa, cine spune Gusa ca sunt romanii care reprezinta acum Elbahold si ce lagaturi au avut Cozmin Gusa si Maricel Pacuraru cu SOV in afacerile de media, in trecut.


Asculta interviul integral:


Intrebat de unde a avut bani pentru aceasta afacere, Cozmin Gusa a spus pentru HotNews.ro: "Exista o procedura de creditare a acestei companii, iar acel credit s-a folosit pentru achizitie". Intrebat cine a luat creditul, el a spus "cineva", precizand ca nu este vorba nici despre el, nici despre Maricel Pacuraru si refuzand sa spuna de la cine a fost luat creditul. El a afirmat ca va fi "transparent" legat de tranzactia cu Elbahold doar in fata institutiilor statului.

El vorbeste, in interviu, si despre intentia extinderii activitatilor in regiunea Balcanilor de Vest - idee vehiculata in trecut si de Sorin Ovidiu Vintu. Si spune ca persoanele care reprezinta astazi Elbahold sunt "identificabile din Romania - doi avocati tineri", Mirel Amaritei si Nicolae Baciu.

Ideile pe scurt:
 • De ce a cumparat compania Elbahold, inregistrata in Cipru? "Dupa ce am parasit politica in 2008, (...) am tot asteptat oportunitatile potrivite pentru un business de anvergura. (...) Aceasta investitie am facut-o tocmai de la dorinta mea de a-mi extinde businessul de consultanta si prognoza geopolitica. In urma cu vreo 3 luni de zile, aducandu-mi aminte de brandul Insomar, care statea nefolosit, ne-a venit ideea mie si partenerului meu Maricel Pacuraru sa incercam aceasta achizitie (...) Vazand apoi portofoliul de participatii in mass-media, fie majoritare, fie minoritare, am inceput sa ne uitam cu atentie."
 • "(La Insomar si PSV Company - n.r.) nu am ajuns impreuna, negocierea a purtat-o el (Maricel Pacuraru - n.r.). (...) S-au purtat discutiile cu cei in drept sa discute despre Elbahold, dupa ce au fost identificati. (...) Daca o sa-mi cereti amanunte legate de valoarea tranzactiei sau partenerii de tranzactie, o sa-mi permit sa nu vi le dau (...) Nu am nevoie ca aceste lucruri sa fie publice, nu e o companie publica."
 • "Asta e o companie cu resurse. Doar participatiile din media, pe care le putem discuta in acest moment (...) sunt lucruri care, daca sunt repornite, pot sa fie extrem de profitabile. Nu mai vorbesc de cea de-a doua categorie de business-uri, care sunt constructii civile, industriale, cu un portofoliu de lucrari efectuate foarte bine. A treia componenta, mai sofisticata, respectiv exploatarile miniere - cea de la Budureasa si cea din Kazahstan, prima mult mai importanta decat cea din Kazahstan (...) pe acestea nu le vom aborda in baza expertizei noastre, ci in cadrul unui eventual parteneriat cu oameni de pe piata internationala, care se pricep si, concomitent, in acord cu strategia statului roman legata de aceste active."
 • "N-am avut vreo discutie de cel putin un an si jumatate cu Sorin Ovidiu Vantu."
 • "La ora aceasta Elbahold este in Romania, in proprietatea unei societati romanesti la vedere, in care eu sunt actionar cu 50%, partenerul meu - cu 50% si administrator unic, tocmai pentru a da transparenta proceselor care se vor intampla de acum inainte si pentru a da credibilitate in fata institutiilor statului roman tuturor demersurilor pe care noi le facem. (...) Persoanele care reprezinta astazi Elbahold sunt persoane identificabile din Romania - doi avocati tineri care pot oricand sa stea de vorba cu oricine. Mirel Amaritei este director, Nicolae Baciu este secretar. (...) Compania care a cumparat Elbahold este Strategies Research Investments SRL."
 • Cu cine a discutat Maricel Pacuraru? "Sunt detalii pe care nu doresc sa le ofer public."
 • De unde ati avut bani? "Exista o procedura de creditare a acestei companii, iar acel credit s-a folosit pentru achizitie." Cine a facut creditul? "Cineva". Dumneavoastra? "Nu". Domnul Maricel Pacuraru? "Nu". De unde ati luat creditul? "Sunteti cumva actionar la Strategies Research si va intereseaza asta? Nu o sa va raspund".
 • "Eu am aproximat acea cifra de 20% (privind participatia PSV la Realitatea Media, cifra vehiculata duminica seara la B1 - n.r.). Poate sa fie mai putin sau mai mult. Doar din datele pe le am pana acum mi-am dat seama ca au existat mai multe tranzactii, nu vreau sa spun neglijente, dar in cascada intre Realitatea Media si PSV, care avantajeaza PSV in acest moment. Si participarea pe care o avem o sa fie decisa clar dupa confruntarea documentelor. Va fi o discutie pe care o vom initia cu actionarul majoritar de la Realitatea Media, Elan Schwartzenberg si eu cred ca o sa ne intelegem. (...) Sunt lucruri mai din vechime, care nu au fost inregistrate."
 • "Ne intereseaza si proiectele regionale. Cand ai un pachet de participatii minoritare cu totul altfel poti sa negociezi pentru promovarea unor platforme, precum Insomar, care as dori sa devina o platforma de prognoza geopolitica si strategii si analiza pe toti Balcanii de Vest, si aici includ si Republica Moldova."
 • Tranzactia cu Ocram Televiziune, care opereaza licenta OTV, "a fost realizata printr-o firma care apartine PSV Company (...) Si procurorii sunt interesati de detaliile acestei tranzactii dintre GMG Media Box si Ocram Televiziune".
 • Cum ar putea convinge oamenii ca el si Maricel Pacuraru nu sunt "paravan" petru Sorin Ovidiu Vantu? "Nu vreau sa conving pe nimeni de nimic. Iar a ma justifica, din punctul meu de vedere, de om independent, care nu a cerut de la nimeni nimic niciodata, si care nu a facut nicio afacere cu Sorin Ovidiu Vantu (...) e doar o prostie."
 • Contractul de consiliere cu Sorin Ovidiu Vantu, anuntat in primavara lui 2010 - n.r., "nu a fost niciodata pus in aplicare".

Cum s-au legat numele noilor actionari Elbahold de activitatile media ale lui S.O. Vantu

Numele lui Maricel Pacuraru este asociat de multi ani, in presa, cu cel al lui Sorin Ovidiu Vintu si chiar cu afacerile de presa ale acestuia. In 2006, Evenimentul Zilei scria ca S.O. Vintu i-ar fi "plasat" lui Maricel Pacuraru ziarul Gardianul, sursa citandu-l atunci pe Dumitru Costin, liderul BNS, spunand: "Il cunosc pe Maricel Pacuraru din tinerete, din facultate. El a luat "Gardianul" de la Vintu. Tranzactia a avut loc". Tot in acea perioada, Curentul, ziar care se angajase intr-o campanie referitoare la afacerile lui S.O. Vintu, scria ca "tripleta Vantu-Pacuraru-Hassan Awdi" preluase afacerea de distributie de presa Acces Press, moment in care SOV a tinut sa precizeze ca "nu am avut si nu am afaceri impreuna cu domnia sa (Maricel Pacuraru - n.r.)". Recent, una din firmele controlate de PSV Company, Insomar, a fost preluata de Maricel Pacuraru.

La randul sau, Cozmin Gusa, care afirma acum ca relatiile sale cu Sorin Ovidiu Vintu s-au racit, a fost partener cu omul de afaceri, Soco, din care SOV s-a retras in cele din urma. Ulterior, in martie 2010, SOV l-a luat pe Cozmin Gusa consilier pe probleme de dezvoltare media, anuntand atunci ca acesta urma sa se ocupe de "dezvoltarea internationala a trustului" Realitatea-Catavencu.

Cozmin Gusa a afirmat, duminica seara, la B1 TV ca este actionar cu 20% la Realitatea TV si la OTV, desi, la Realitatea Media, PSV Company figureaza cu o participatie de 7,55% din actiuni (iar o alta companie controlata de PSV, Global Video Media, are 0,5% din actiuni), un pachet de 86% fiind detinut de Bluelink Comunicazione, companie controlata de Elan Schwartzenberg. Tot la B1 TV, Gusa a vorbit despre posibila reactivare a unor institutii media ce au fost controlate de PSV, precum Ziua sau Gardianul. Asculta interviul audio cu Cozmin Gusa pentru a afla ce are de gand in acest sens.

In ce conditii preiau Cozmin Gusa si Maricel Pacuraru pachetul majoritar la PSV Company, societate aflata in insolventa

PSV Company figureaza in continuare printre actionari directi sau indirecti atat la Realitatea Media, cat si la alte companii din audiovizualul romanesc, potrivit ultimelor date inregistrate la Consiliul National al Audiovizualului:
 • La Realitatea Media, unde actionar majoritar cu 86,5% este Bluelink Comunicazione (Elan Schwartzenberg - 90,9%, Vitalie Dobinda - 9,1%), PSV Company SA detine in continuare 7,555789039% din actiuni. Un pachet de 0,507% din actiuni este detinut de Global Video Media SRL, firma in care PSV Company detine 99,999904% din actiuni. Realitatea Media detine licentele pentru posturile Realitatea TV, The Money Channel, Realitatea FM, Radio Guerrilla, Action Star, Cinestar, Comedy Star, Radio Alpha.
 • Firma GMG Media Box SA, unde PSV Company SA detine 99,996% din actiuni, iar Sorin Enache si Druica Constantin au cate 0,002%, detine 19,9% din societatea Ocram Televiziune SRL, ce opereaza postul OTV si unde Dan Diaconescu este asociat principal cu 80,1%.
 • Tot GMG Media Box opereaza licenta audiovizuala pentru postul Alternativ TV (Cehu Silvaniei).  
 • Realitatea Media SA mai detine 10% din Romantica Television SRL, ce opereaza licenta postului Romantica si unde actionar majoritar este Zone Broadcasting Limited, cu 51%. Tot IN Romantica Television mai apare ca actionar cu 13% Global Video Media SA, controlata de PSV Company.
 • Global Video Media SA, firma controlata de PSV Company, opereaza si licenta Alpha TV Targoviste/Radio Global.

Potrivit planului de reorganizare intocmit in cadrul procedurii insolventei de RVA Insolvency Specialists SPRL, la sfarsitul anului 2009, PSV Company figura cu participatii in 37 de societati, inclusiv companii media, inclusiv companii ce editau ziare care s-au inchis de atunci sau companii intrate in insolventa. Pe langa Realitatea Media, compania figura intre altele, la 31.12.2009, ca actionar la:
 • Global Video Media SA (99,9999040%)
 • Ziua SRL (99.9999480%)
 • Editura Ziua SRL (99%)
 • GMG Media Box SA (99,9960000%)
 • Catavencu SA (18,9948997%)
 • Best Media Press SRL (editorul Gardianul - 99.9775000%)

Printre companiile unde figura cu participatie PSV Company, la sfarsitul lui 2009, se numara si Insomar SA (99,9754%), firma de cercetare de piata care, dupa cum anunta Fin.ro in septembrie, a fost vanduta de Sorin Ovidiu Vantu lui Maricel Pacuraru.

Potrivit aceluiasi plan de reorganizare a PSV Company, la data deschiderii acestei proceduri si la data intocmirii planului, structura actionariatului companiei era:
 • Elbahold Limited (societatea inregistrata in Cipru pe care Cozmin Gusa a anuntat ca a preluat-o impreuna cu Maricel Pacuraru) - 54.3556%
 • Asociatia Salariatilor din SNP Petrom SA - "Petrom" - 25%
 • SC PSV Company S.A. - 9,9973%
 • Persoane fizice - 10,6471%

Potrivit Tabelului Definitiv Rectificat al creantelor impotriva averii SC PSV Company SA, afisat la 30 august 2011 de RVA Insolvency Specialists SPRL, situatia creantelor era urmatoarea:

1. Creante comerciale:
i. total creante garantate - 60,167.052,68 RON, din care 4.105.952,55 RON sub conditie suspensiva
ii. total creante bugetare: 410.854.542,07 RON, din care 319.118.803 RON sub conditie suspensiva
iii. total creante chirografare (creditorul nu se bucura de o garantie reala pentru creanta): 167.499.569.51 RON, din care 2.496.022,89 RON sub conditie suspensiva

2. Creante izvorate din drepturi de munca
Creante izvorate din raporturi de munca conform evidentei contabile (Salariati PSV Company SA): 1.204.893 RON
Total creante izvorate din raporturi de munca: 54.887.927,63 RON
Total general creante: 693.409.091,89 RON

 • La categoria creante garantate, Asociatia Salariatilor din SNP Petrom SA figureaza cu un total de 56.061.100,13 RON, BCR SA - cu 2,252.962.86 RON, iar MKB Romexterra Bank SA - cu 852.989,69 RON
 • La categoria creante bugetare, Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti sau SC Petrom SA figureaza cu 228.259.054,80 RON (tot atat sub conditie suspensiva), suma ce reprezinta contravaloarea TVA-ului solicitat atat de Petrom, cat si de GDFPMB.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6527 vizualizari

 • +14 (14 voturi)    
  aburi (Luni, 28 noiembrie 2011, 18:30)

  Pandele [anonim]

  Asa frumos pluteste un abur in si din gura domnului Gusa...
  Poate chiar reuseste sa mai abureasca pe cineva, dar domnul Gusa in interviul asta asa tare imi aduce aminte de maniera lui SOV de a raspunde la intrebarile presei, ca nu mai pot sa cred deloc si nimic din ce ii iese pe gura.
  Stiti cum e, domnule Gusa cu credinta ca esti cel mai destept ? Sunt doua raspunsuri:
  1. Exact atunci cand te crezi cel mai destept esti de fapt cel mai putin destept.
  2. E ca in trafic - exact atunci cand ti se pare ca ai cel mai mare SUV de pe strada si nimeni nu-ti poate face nimic, atunci vine o ditamai betoniera pe contrasens si te face terci.
 • +13 (15 voturi)    
  paravan (Luni, 28 noiembrie 2011, 18:39)

  snowflake [utilizator]

  E paravan pentru Vantu.
  • +7 (7 voturi)    
   bingo ! (Luni, 28 noiembrie 2011, 19:33)

   panfilie [anonim] i-a raspuns lui snowflake

   vintu a inceput sa imparta cascavalul, in caz ca tre' sa se cazeze pe cheltuiala statului.
   mai ales ca se va lasa si cu recuperari, daune, etc.
   miroase a elan guschenberg.
   adica, a recunoscut la ce hidrant e abonat.
 • +9 (9 voturi)    
  tipar (Luni, 28 noiembrie 2011, 18:47)

  am [anonim]

  Fara prea multe explicatii.....intortocheli si calcule...
  cand il vad pe dl.guse am senzatia ca vad un tipar...sau ma rog ,un animal extrem de alunecos.
  Mai am senzatia ca este capabil oricand sa infiga un cutit in spate.....gresesc cumva ? ........astept sa fiu combatut si sa-mi schimb parerea.
  • 0 (0 voturi)    
   Comment sters de user (Marţi, 29 noiembrie 2011, 10:38)

   polonyca [anonim] i-a raspuns lui am

 • +7 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 28 noiembrie 2011, 18:53)

  [anonim]

  • +5 (5 voturi)    
   agenti, agenti, (Luni, 28 noiembrie 2011, 20:08)

   cornel19 [utilizator] i-a raspuns lui

   orice serviciu/departament, militar, poltic, economic de informati/contrainformati, chiar si in cazul agentilor de influenta, la primele semnale de desconspirare, i-si retrage omul, sau dupa caz il gareaza.
   • +3 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 29 noiembrie 2011, 0:20)

    [anonim] i-a raspuns lui cornel19

 • +8 (8 voturi)    
  Gusa - investitor ! (Luni, 28 noiembrie 2011, 18:55)

  Nae [anonim]

  Cred ca ar trebui sa ne intrebam si nu atat noi cat cei platiti pentru asta : cu ce bani si ce inseamna pentru tara aceste manevre a unu personaj dubios care din omul de baza in PSD a ajuns om de baza a lui Basescu si ulterior INDEPENDENT !
  Sper ca serviciile secrete sa-si faca datoria si sa aduca la lumina adevarata fata si activitate a acestui PERSONAJ !
 • -1 (5 voturi)    
  Gusa = lepra (Luni, 28 noiembrie 2011, 19:10)

  securistu base [anonim]

  Transfer de capital (dupa altele, gen Hayssam...) pt. grupul de interese condus personal de Basescu.
 • +9 (9 voturi)    
  Elan (Luni, 28 noiembrie 2011, 19:10)

  bursucu [anonim]

  In curand o sa apara meseria asta si in nomenclatorul de meserii: PARAVAN. La fel ca si lepra aia de Elan.
 • +9 (9 voturi)    
  Ce are (în) Gușă ?! (Luni, 28 noiembrie 2011, 19:18)

  Pavel [anonim]

  Fostul său coleg, deputatul avocat Aurelian Pavelescu, declara, exasperat de situaţia din PIN: "Cozmin Guşă trebuie să clarifice relaţia lui cu Iulian Vlad, pentru opinia publică, pentru cei care au rămas în PIN şi care au încredere în continuare în el. Trebuie să clarifice relaţiile lui cu Virgil Măgureanu! Trebuie să clarifice relaţiile lui cu Mircea Popa! Trebuie să clarifice de unde vin banii, şi pentru partid, şi pentru propria lui persoană. Cozmin Guşă este o persoană care nu are o meserie. Cozmin Guşă de meserie este fizician, a făcut Facultatea de Fizică. A intrat în presă într-un mod destul de ciudat. A spus că are 3 case şi 3 apartamente (un apartament şi o vilă ar fi pe numele familiei - nota red.). Averea lui de pe Declaraţie depăseste 1 milion de euro".
  • +3 (3 voturi)    
   ce are ? (Luni, 28 noiembrie 2011, 20:07)

   bigone [anonim] i-a raspuns lui Pavel

   intreaba fsb-ul !
 • +3 (3 voturi)    
  Gusa&Vantu (Luni, 28 noiembrie 2011, 19:38)

  Basil [anonim]

  Gusa crede ca asa-l poate salva pe Vantu de la faliment total. Ar fi bine sa cumpere si afacerile lui Iancu de la Timisoara care a fost condamnat la 10 ani de puscarie (la prima instanta) in problema
  R(J)afo Onesti. Cu INSOMAR il va face iar presedinte pe Geoana.
 • +6 (6 voturi)    
  Paravanul Gusa - pretenarul lui Vantu (Luni, 28 noiembrie 2011, 19:39)

  George [anonim]

  Ar fi foarte interesant sa aflam de unde are tovarasul Gusa atatita bani... Oare de la Moskva, de la superiorii sai? Serviciile secrete ce pazesc?
 • +7 (7 voturi)    
  Se parea, (Luni, 28 noiembrie 2011, 19:50)

  cornel19 [utilizator]

  ca gusa cosmin, este ruda de sange ca tatoiu, femeia ce umbla din un studio tv, in altul. Practic este imposibil sa fi facut atatia bani curati, din diversele ,,ideologi,, politice de care a fost legat afectiv. Prin declaratiile facute DUMINECA seara pe sticla tv, cu o corespunzatoare receptivitate din partea conduceri canalului, comportamentul lui gusa, ramane in sfera starletelor arhimediatizate de o buna parte a mediei.
  Intreaga poveste, cu vanzarea cu cateva ore inante de retinerea propietarilor, are duhoare penala, din zona cercetari penale si/sau ,,decidentului,, politic. Oricum valuarea in bani a tranzatiei, are la randul ei, un caracter profund antimoral.
  Daca cineva i-si imagineaza ca responsabili cu monitorizarea ro., acreditati pe langa misiunile diplomatice de la bucuresti, oficiali sau mai putin oficializati, nu au luat nota si de acest tip de manevra si ca nu au intocmit ,,notele de constatare,, se inseala amarnic. Presupun ca consecintele vor fi mult mai ample decat pe justitie si afaceri interne, parerea mea.
 • +5 (5 voturi)    
  Legi facute de hoti pentru hoti (Luni, 28 noiembrie 2011, 21:37)

  strainul [anonim]

  Intr-o tara normala ar fi intrat fiscul automat in actiune.
  De unde are Guse banii ? A pltit impozit pentru ei ?
  Sint interesele tarii afectate ?
  KGB-ul sau oricine poate cu un om de paie sa cumpere ce vrea in tara fara stapin.
 • +1 (1 vot)    
  cine-i sa-i mai inteleaga (Marţi, 29 noiembrie 2011, 8:20)

  andrei [anonim]

  Articol publicat pe 1 noiembrie 2006 in 9 amNews:

  "Presedintele Partidului Initiativa Nationala (PIN) Cozmin Gusa a afirmat marti ca mai multe sute de miliarde de lei vechi apartinand Companiei Nationale Posta Romana S.A. ar fi intrat in conturile firmei Postcom, prin doua contracte de asigurari. El a adaugat, intr-o conferinta de presa, ca aceasta firma este administrata de trei directori ai CN Posta Romana S.A. - Ion Bara, Emanuel Lepadatu si Mihaela Tutu - si doi deputati ai Blocului National Democrat (BND) - Costel Ovidenie si Olguta Cocrea. Potrivit lui Cozmin Gusa, in urma cu un an s-a discutat ca la nivelul Postei sa se infiinteze societatea Postcom, la care sa detina actiuni cei peste 33.000 de angajati ai CN Posta Romana dar, in realitate, desi au cumparat actiuni, salariatii nu au putut lua nici o decizie in privinta firmei. Liderul PIN a precizat ca a adresat o sesizare presedintelui Curtii de Conturi, Dan-Drosu Saguna, in care ii solicita sa verifice operatiunile prin care sute de miliarde de lei vechi de la Posta Romana ar fi ajuns, prin doua contracte de asigurari, in conturile societatii Postcom SA. Presedintele PIN sustine ca a intrat in posesia unor documente care atesta faptul ca banii de la Postcom ar fi ajuns, prin "fel de fel de plasamente si contracte", la firmele unor rude si prieteni ai omului de afaceri Maricel Pacuraru.
  Potrivit lui Gusa, aceasta societate ar fi achizitionat actiuni la SC Nova Constructii civile si industriale, SC Pronova SRL, SC Postfarm SRL, SC Post Vama SRL, SC Post Service SA, precum si actiuni Pelegrin in valoare de peste doua milioane de euro de la Perfect Tour SRL, detinuta de Corina Pacuraru. Toate aceste plasamente, a spus Cozmin Gusa, ar fi fost facute la firme fara valoare pe piata si apartin apropiatilor lui Maricel Pacuraru. Liderul PIN a adaugat ca va sesiza si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si Blocul National Sindical."
 • 0 (0 voturi)    
  Șantajul din ”gușa” lui Gușă ...? (Marţi, 29 noiembrie 2011, 9:19)

  Marcel [anonim]

  Cosmin Gusa il acuza în 2006 - cu acte - pe Maricel Pacuraru ca a supt banii Postei, susținând că ”sute de miliarde de lei vechi de la Posta Romana au ajuns, prin doua contracte de asigurari, in conturile societatii Postcom SA”, ai carei proprietari sunt trei directori din Posta si doi deputati alesi pe listele Blocului National Democratic.

  Potrivit lui Gusa, Posta Romana a incheiat cu Allianz-Tiriac, un contract de asigurare de viata pentru cei 35.000 de angajati. Din valoarea totala de 187 de miliarde de lei vechi, a fost acordat un comision de 117 miliarde de lei vechi firmei Continental Asig, din Galati, ca agent al Allianz Tiriac.

  Continental Asig este controlata de Postcom, astfel ca banii de la Postcom au ajuns prin "fel de fel de plasamente si contracte" la firmele unor rude si prieteni ai omului de afaceri Maricel Pacuraru.

  Postcom a cumparat actiuni la SC Nova Constructii civile si industriale, SC Pronova SRL, SC Postfarm SRL, SC Post Vama SRL, SC Post Service SA si a cumparat cartele pelegrin de peste 2 milioane de euro de la Perfect Tour SRL, detinuta de Corina Pacuraru.

  Toate aceste plasamente au fost facute la firme care nu au valoare pe piata si apartin apropiatilor lui Maricel Pacuraru, a apreciat Gusa.

  "Banii Postei, plasamente de milioane de euro, au ajuns in posesia grupului de interese Maricel Pacuraru", afirma Gusa în ... 2006 !.
 • +2 (2 voturi)    
  Afacerea Vantu -Gusa (Marţi, 29 noiembrie 2011, 9:34)

  C.M. [anonim]

  Asa-zisa afacere prin care Gusa ar fi cumparat P.S. este cusuta cu ata alba si este aranjamentul schiopului. A gasit pe licheaua nationala, Gusa, (un permanent falimentat financiar), cu care a facut intelegerea sa-i "cumpere" PS, luandu-si astfel masuri de precautie: in cazul ca iese rau in instanta, sa recupereze ceea ce ar trebui sa primeasca Gusa, constituit in parte civila ca principal pagubit. Pentru o suma infima (poate 100.000 euro), Gusa a ''pus botul''. Face parte din caracterul sau mizerabil de lichea patentata, un ''taie frunza la caini'' care toata viata n-a facut decat figuratie de tot ce-a fost nevoie: om politic, om de afaceri, de litere, de fotbal etc. etc. Organele in drept ar trebui sa se sesizeze.
 • 0 (0 voturi)    
  Gusa a fost foarte clar ... (Marţi, 29 noiembrie 2011, 16:55)

  ionica [anonim]

  Strategies Research Investment (SRI) e un nume bine ales.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by