Radio Romania lanseaza oficial un nou post la Chisinau cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Antena 1 marcheaza 18 ani de la lansare, iar un comunicat al postului o citeaza pe Andreea Berecleanu, potrivit careia "un lucru a ramas constant in acesti 18 ani. Libertatea cuvantului". TVR International organizeaza o serie de evenimente menite sa marcheze Ziua Romanilor de Pretutindeni. Iar Kanal D lanseaza, miercuri, un maraton TV intitulat "Un apel pierdut, o copilarie pierduta".

  • Radio Romania lanseaza oficial pe 1 decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei, Radio Chisinau, prezentat drept un "proiect editorial al SRR care ofera publicului din Republica Moldova programe radiofonice la standardele serviciului public de radio romanesc. Un comunicat SRR precizeaza ca noul post se adreseaza unui public tanar, educat, interesat de actualitatea culturala, de stiri si divertisment. Pe 1 decembrie, la ora 11, va fi prezentata sigla Radio Chisinau, la 13.30 va avea loc o conferinta de presa, iar lansarea va fi marcata printr-un concert in Piata Marii Adunari Nationale, cu trupe si solisti din Republica Moldova si Romania.
  • "Un lucru a ramas constant in acesti 18 ani. Libertatea cuvantului, asta cred ca este cel mai important atribut al Antenei 1", spune Andreea Berecleanu, citata intr-un comunicat pe tema implinirii a 18 ani de la lansarea acestui post de televiziune. Comunicatul aminteste ca "pe 29 noiembrie 1993 Antena 1  a inceput sa emita fiind primul demers investitional in zona televiziunii comerciale, bazat in totalitate pe un business privat local, romanesc.  Pentru inceput, postul nou infiintat a emis in Bucuresti si in zonele din jurul Capitalei, iar in grila erau programate filme si stiri". Informarea postului din trustul Intact mai arata ca Andreea Berecleanu si Alessandra Stoicescu au fost alaturi de acest post inca de la inceput, iar Berecleanu este citata spunand: "Un coridor lung care despartea doua redactii: Antena1 si Jurnalul National. Cateva calculatoare, multe masini de scris. Multi tineri la majorat. Printre ei, ma numaram si eu. De atunci au trecut 18 ani. S-au schimbat multe din punct de vedere tehnic, am ajuns la nivelul statiilor de televiziune internationale. Un lucru a ramas constant in acesti 18 ani. Libertatea cuvantului, asta cred ca este cel mai important atribut al Antenei 1 si asta ma face sa ma bucur de alegerea facuta".
  • TVR International organizeaza pana pe 2 decembrie o serie de evenimente menite sa marcheze Ziua Romanilor de pretutindeni. Potrivit unui comunicat al postului, pe 30 noiembrie va fi lansata campania "Mandru de Romania, demn in lume", campanie care, drept "reactie la ironiile si criticile aparute in mai multe tari europene la adresa romanilor", "se axeaza pe motivele pentru care noi, ca popor, trebuie sa ramanem demni in lume". Pe 3 decembrie va avea loc Gala Premiilor TVR International, manifestare ajunsa la a zecea editie si care este dedicata personalitatilor si proiectelor care au obtinut rezultate in promovarea Romaniei.
  • Kanal D si Asociatia Telefonul Copiilor lanseaza, miercuri, un maraton TV intitulat "Un apel pierdut, o copilarie pierduta", menit sa-i sustina pe copiii singuri, neglijati sau discriminati. Telespectatorii sunt invitati sa trimita sms-uri in valoare de 2 euro pentru a imbunatati sprijinul pentru copiii aflati in dificultate care apeleaza "Telefonul Copilului". Vezi detalii aici.