Cei mai multi dintre jurnalistii care au lucrat pana recent la Saptamana Financiara vor lansa saptamana viitoare o noua publicatie economica, Finantistii, care va fi condusa de Radu Preda - director si Edward Pastia - redactor-sef. Radu Preda a declarat, joi, pentru HotNews.ro ca in cazul acestui saptamanal "nu exista un investitor, sunt banii nostri, avem resurse sa asiguram cateva numere, dupa care ne vom baza pe banii pe care-i vom atrage din piata".

"Avem echipa de la SFin, in formula mai restransa, dar cu aproape toti oamenii de baza de acolo", a spus Radu Preda, care a condus editorial Saptamana Financiara pana in momentul suspendarii acestui titlu de catre trustul Intact. Redactorul-sef al publicatiei "Finantistii" va fi Edi Pastia, pana acum redactor-sef Saptamana Financiara si Fin.ro. Printre colaboratori se numara Adrian Vasilescu si Florin Citu.

Radu Preda a precizat ca primul numar va aparea in 20.000 de exemplare si va avea 24 de pagini. Se doreste ca acest numar sa apara luni, 12 decembrie, insa data nu este certa.

Potrivit lui Radu Preda, Gabriela Vranceanu Firea, care a fost director general la Saptamana Financiara si Fin.ro, nu este implicata in "Finantistii".

  • Cei mai multi dintre cei care au lucrat, pana in noiembrie, la Saptamana Financiara si Fin.ro nu mai lucreaza pentru aceste titluri, desi, oficial, inca nu le-au incetat contractele. Disputele din trustul Intact, referitoare la titlurile din portofoliul publicatiilor de business, au inceput dupa ce a fost anuntata integrarea majoritatii publicatiilor tiparite ale Intact intr-o noua divizie, Intact Publishing. Aparitia tiparita a Saptamanii Financiare a fost suspendata la sfarsitul lunii noiembrie, iar la Fin.ro continua sa lucreze doar cativa dintre membrii fostei echipe.

Despre proiectul Finantistii a scris initial Paginademedia.ro