Atat Pro TV, cat si Antena 1 se declara lideri de audienta cu emisiunile difuzate luni seara - finala "Vocea Romaniei", respectiv "Craciun cu Nae si Vasile". Talent show-ul castigat de Stefan Stan a atras cei mai multi telespectatori in medie pe minut pe tot intervalul de patru ore cat a durat emisiunea, insa in cele doua ore in care s-a suprapus cu Nae si Vasile, a fost depasit, pe publicul din mediul urban, de emisiunea Antenei 1.

Finala Vocea Romaniei - in care Stefan Stan, concurentul antrenat de Smiley, si-a adjudecat marele premiu de 100.000 de euro - a avut o audienta medie pe publicul din mediul urban, calculata pe tot intervalul de patru ore, de aproape 1 milion de telespectatori (8,5 puncte de rating). Pe publicul comercial din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18-49 de ani, audienta medie a fost de 9,1 puncte de rating, potrivit datelor de audienta transmise de Pro TV si citate de Mediafax. "Marea finala Vocea Romaniei a fost lider absolut de audienta", proclama sursa citata, bazandu-se pe aceste cifre.

"Vocea Romaniei" s-a intersectat, insa, timp de doua ore cu emisiunea "Craciun cu Nae si Vasile" de la Antena 1, care, pe publicul din mediul urban, a inregistrat in acest interval audiente mai mari, pe publicul urban, decat cele ale talent show-ului de la Pro TV. Fara sa comunice rezultatele pe segmentul de public comercial (varste cuprinse intre 18-49 de ani) din mediul urban, Antena 1 arata, intr-un comunicat de presa, ca in intervalul in care cele doua emisiuni s-au suprapus programul prezentat de Nae si Vasile a avut un rating de 10,1 pe publicul "all urban", comparativ cu un rating de 8,3 in cazul Pro TV.

  • Paginademedia.ro noteaza ca, desi Nae si Vasile au avut mai multi telespectatori pe publicul din mediul urban in cele doua ore cand emisiunile s-au suprapus, Pro TV a avut mai multi telespectatori din publicul comercial.

Antena 1 tine sa reaminteasca, in comunicatul sau, ca "nu este prima oara cand Vocea Romaniei se claseaza pe locul al doilea. Supershow-ul Plasa de stele a surclasat, de asemenea, show-ul celor de la Pro TV". Postul trustului Intact nu mentioneaza ca este vorba despre unele editii trecute ale acestei emisiuni.

Comunicatul citat de Mediafax mentioneaza ca, in minutul de maxima audienta (22.56), finala "Vocea Romaniei" a fost urmarita de peste doua milioane de telespectatori. Comunicatul Antena 1 arata ca in minutul de maxima audienta (21.16) emisiunea lui Nae si Vasile a atras peste 1,7 milioane de telespectatori.