Programele de divertisment din China s-au rarit. Emitatorii prin satelit au redus numarul lor cu doua treimi, in urma unei directive a Guvernului, scrie RFI, care citeaza agentia de stat China Noua. Emisiunile in care sunt descoperite talente si reality-show-urile sunt printre cele mai afectate de directiva regimului comunist chinez.

Ordinul privind limitarea "divertismentului excesiv" in China a intrat in vigoare pe 1 ianuarie 2012. A fost o decizie a Administratiei de Stat pentru Radio, Film si Televiziune, conform BBC.

Astfel, numarul programelor de divertisment difuzate saptamanal la ore de maxima audienta a scazut de la 126 la 38. Stirea a venit in contextul in care presedintele Hu Jintao a avertizat asupra influentei culturii vestice.

Ordinul obliga cele 34 de posturi tv prin satelit sa se limiteze la doua programe de divertisment pe saptamana si cel mult 90 de minute de divertisment zilnic, in intervalul 19.30-22.00.

Posturile tv prin cablu sunt obligate de asemenea sa transmita cel putin doua ore de stiri intre sase dimineata si miezul noptii. Ele trebuie sa transmita minimum doua programe de cate 30 de minute de stiri, intre 18 si 23.30.

In septembrie 2011, cenzorii au interzis difuzarea unui foarte popular talent-show, intitulat "Super Girl", un concurs de muzica, in care concurentele erau femei de toate varstele. Explicatia oficiala: emisiunea era prea lunga!

Citeste tot articolul si comenteaza pe RFI