Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretul privind conferirea, post-mortem, a Ordinului National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler jurnalistei Maria Petrascu, care s-a stins din viata marti dimineata, in urma unui infarct.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale citat de Agerpres, distinctia i-a fost acordata jurnalistei din Brasov Maria Petrascu "in semn de recunostinta si apreciere pentru obiectivitatea si profesionalismul de care a dat dovada de-a lungul unei cariere de exceptie in presa, reprezentand un exemplu pentru tinerele generatii de jurnalisti".

Jurnalista Maria Petrascu a murit marti dimineata, in urma unui infarct, la varsta de 58 de ani.

Membra a Asociatiei 21 Decembrie Brasov, Maria Petrascu a luptat pentru aflarea adevarului Revolutiei, scrie Mediafax.

In 22 decembrie 2011, la comemorarea eroilor revolutiei din '89, ea a fost lovita peste fata de revolutionarul Bella Demeter si a depus o plangere la Politie, fara niciun rezultat insa. Ea a publicat si o scrisoare deschisa in care ii cerea deputatului PSD Constantin Nita sanctionarea lui Dorin Lazar Maior, pentru incidentul petrecut la ceremoniile de comemorare a eroilor din decembrie '89.

Inainte de 1989, Maria Petrascu a scris in ziarul brasovean "Drum nou". In 21 decembrie '89, dimineata, Maria Petrascu anunta in redactia ziarului "Drum nou" ca este in doliu dupa copiii de la Timisoara. In 22 decembrie '89, impreuna cu sotul ei, Marius Petrascu, si alti colegi si tipografi au scos primul ziar liber din Brasov, "Libertatea", iar dupa revolutie a publicat in mai multe ziare locale.

Maria Petrascu va fi inmormantata joi.