TVR anuleaza concursul demarat la sfarsitul anului trecut, pentru ocuparea postului de director al Directiei Emisiuni Informative si Sport, pentru ca etapa finala a competitiei - interviul - nu s-a putut tine joi, potrivit Mediafax, care citeaza reprezentantii Televiziunii publice.

Faza finala a selectiei - care a mai fost amanata o data, in decembrie - era programata pentru astazi. Surse din TVR afirmasera pentru HotNews.ro, miercuri, ca era putin probabil sa se reuneasca in plen comisia de evaluare.

Mediafax scrie ca TVR a decis, acum, sa anuleze concursul si sa organizeze unul nou. Potrivit reprezentantilor TVR citati de agentia de presa, "potrivit Regulamentului intern de recrutare si selectie a personalului, data limita pentru organizarea etapei a doua a concursului pentru postul de director al Directiei Emisiuni Informative si Sport este 19 ianuarie 2012. Deoarece comisia nu s-a putut intruni in plen, din cauza diferentelor de program, această etapa nu s-a putut tine".

La concurs s-ar fi inscris trei concurenti, printre care si Rodica Culcer, cea care ocupa acest post, prin delegare, din vara, cand a ajuns la varsta pensionarii.

Miercuri, Consiliul de Administratie al TVR a votat incetarea mandatului Rodicai Culcer la sefia Stirilor. Decizia a trecut cu sapte voturi pentru, dintr-un total de 13. Votul a fost condamnat de Rodica Culcer drept o dovada a imixtiunii politice si a fost contestat de alti membri CA. Reprezentantii TVR au anuntat ca hotararea trebuie sa fie analizata de departamentul juridic al institutiei, pana in data de 26 ianuarie. Vezi detalii aici