CNA a decis, marti, sa amendeze compania RCS&RDS cu 100.000 de lei pentru ca a scos din grila postul National 24 Plus. Tot in sedinta de marti, Consiliul a acordat licenta audiovizuala prin satelit pentru postul regional Realitatea TV Iasi. Totodata, CNA a decis sa interzica spoturile de promovare a tigarilor electronice difuzate in programele de teleshopping.

  • CNA a amendat operatorul RCS&RDS cu 100.000 de lei pentru ca a scos din grila sa postul National 24 Plus in multe localitati. Potrivit unui anunt al Consiliului, amenda a fost data pentru incalcarea prevederilor din Legea audiovizualului conform carora distribuitorii de servicii pot sa-si modifice oferta de programe doar cu acordul CNA si a dispozitiilor din lege referitoare la principiul "must carry". Decizia a fost luata pe baza unei inspectii cu privire la retransmisia programului National 24 Plus, in sistem digital si analogic, de catre RCS&RDS.
  • Tot in sedinta de marti, CNA a aprobat cererea de licenta audiovizuala prin satelit pentru postul regional Realitatea TV Iasi. Paginademedia.ro scrie ca statia va acoperi zona Moldovei si ii citeaza pe reprezentantii Realitatea Media, potrivit carora "statia va fi un experiment", iar "daca va functiona bine, vor fi deschise mai multe statii regionale". Sursa citata precizeaza ca noul post va avea cinci ore de program regional, in restul timpului urmand sa retransmita programele postului central Realitatea TV.
  • CNA a decis, totodata, sa interzica spoturile de promovare a tigarilor electronice, difuzate de televiziuni in programele de teleshopping. Membrii CNA apreciaza ca, asa cum sunt realizate, aceste reclame incalca reglementarile potrivit carora "comunicarile comerciale audiovizuale difuzate de furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie sa respecte urmatoarele conditii: (...) f) sa nu stimuleze comportamente daunatoare sanatatii sau sigurantei populatiei".