Un spot promotional difuzat de Realitatea TV, in care se afirma ca "Romania este a romanilor", este reclamat la CNA pentru discriminare. Vicepresedintele Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Boros Zoltan, a sesizat Consiliul Audiovizualului in legatura cu sloganul folosit in acel spot, considerandu-l "discriminativ impotriva unui numar important din locuitorii Romaniei, cei care nu sunt de nationalitate romana".

Spotul video al Realitatea TV este insotit de urmatorul text:

  • "Romania este a romanilor, a celor care muncesc, a celor care nu fura, a celor care isi cresc copii cu greu, dar cu dragoste, a celor care rad, au prieteni, se iubesc, a oamenilor frumosi la chip si suflet, a oamenilor destepti, a celor care se sacrifica pentru binele celor multi, a celor care construiesc, creeaza, foreaza in adanc sau se inalta in fiecare zi la nori. Romania e a noastra, nu este a lor. Romania e a romanilor"

Un comunicat de presa al CNMT arata ca, potrivit lui Boros Zoltan, "independent de o eventuala intentie acceptabila a redactorilor, conform acestui text in Romania numai romanii nu fura, numai romanii muncesc, numai romanii cresc copii cu greu, dar cu dragoste, numai romanii rad, au prieteni, se iubesc, numai romanii sunt oameni frumosi la chip si suflet, destepti, numai romanii se sacrifica pentru binele celor multi, numai ei creeaza, construiesc, foreaza in adanc sau se inalta in fiecare zi la nori. Conform textului, locuitorii care nu sunt de nationalitate romana (vezi recensamantul), nu fac parte din aceste categorii."