CNA a aplicat, marti, amenzi totale de 300.000 de lei mai multor posturi TV pentru depasirea limitelor de timp impuse pentru difuzarea de publicitate. Postul Romania TV a fost amendat cu 50.000 de lei pentru doua editii de stiri difuzate in 14 februarie, in care era abordat subiectul inregistrarii cu Emil Boc dezbracat la o sala de sport. Iar Realitatea TV a fost sanctionata cu somatie publica pentru o emisiune pe tema proiectului Rosia Montana.

  • Membrii CNA au amendat, marti, postul Kanal D cu 130.000 de lei, Pro TV - cu 100.000 de lei, Prima TV - cu 50.000 de lei si TVR 1 - cu 20.000 de lei si au somat public postul OTV pentru incalcarea reglementarilor referitoare la durata publicitatii inserate in interval de o ora. O monitorizare CNA desfasurata in noiembrie-decembrie 2011 a aratat ca aceste posturi au depasit considerabil, in perioada monitorizata, limitele de 12 minute/ora (televiziuni comerciale), respectiv 8 minute/ora (televiziuni publice) in care posturile pot difuza publicitate.
  • Postul Romania TV a primit o amenda de 50.000 de lei pentru ca, in doua editii de stiri difuzate in data de 14 februarie, au fost prezentate, fara respectarea legii, informatii legate de inregistrarea cu Emil Boc dezbracat la o sala de sport, inregistrare difuzata cu o seara inainte de Antena 1 in emisiunea "Un show pacatos". Pentru respectiva emisiune, Antena 1 a fost sanctionata, saptamana trecuta, cu intreruperea programului timp de zece minute.
  • Tot marti, CNA a sanctionat postul Realitatea TV cu somatie publica pentru emisiunea "Patrimoniul nimanului", moderata de Mihai Tatulici si difuzata in data de 5 februarie, avand ca tema proiectul Rosia Montana. Potrivit CNA, emisiunea a prezentat cazul in mod dezechilibrat.