Antena 1 nu va difuza nici duminica, 26 februarie, emisiunea Super Bingo Metropolis, invocand faptul ca "situatia dintre Pheonix Games, organizatorul jocului si autoritatile financiare nu a fost clarificata deocamdata".

Reamintim ca ANAF a retras licenta de functionare a societatii care organizeaza Bingo Metropolis, Pheonix Games, iar ulterior aceasta a solicitat intrarea in insolventa.

"Antena 1 este in aceasta situatie o entitate neutra si pana la solutionarea diferentelor legale dintre organizatori si Comisia de autorizare a jocurilor de noroc este nevoita sa suspende emisiunea. Telespectatorii vor putea urmari duminica, incepand cu ora 17.00, filmul 'Inima de dragon' - 'Dragonheart'", precizeaza Antena 1, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Pana la clarificarea situatiei dintre Pheonix Games si Ministerul Finantelor Publice, Antena 1 va suspenda emisiunea, urmand ca "raporturile dintre organizatorul jocului bingo si persoanele participante la acest joc sa fie gestionate exclusiv de catre societatea organizatoare Phoenix Games SRL".

Ion Bradea, director de marketing la Metropolis Grup SRL, din care face parte si Phoenix Games SRL, a declarat recent pentru HotNews.ro ca "reprezentantii Phoenix Games au cerut insolventa firmei, prin care se urmareste intrarea in re-organizare judiciara a companiei".

"Prin aceasta masura, Phoenix Games doreste mentinerea si completarea obiectului de activitate, deblocarea conturilor si continuarea activitatii, in asa fel incat, intr-o perioada prevazuta in planul de reorganizare sa poata fi achitate toate obligatiile societatii", a spus acesta.

Ion Bradea sustine ca, daca nu s-ar fi revocat licenta de organizare a jocului de bingo, Phoenix Games "ar fi reusit in termen de aproximativ 3 luni sa acopere toate obligatiile la stat".

Iata mai jos cele mai importante afirmatii facute recent de directorul de marketing al Metropolis Grup SRL:

  • "Din pacate, Comisia de Autorizare din cadrul MFP nu a dorit sa tina cont de ipoteca mobiliara depusa de compania noastra pentru garantarea creantelor la bugetul statului.
  • Compania Phoenix Games urmareste reorganizarea judiciara a firmei. Speram ca actiunile in instanta sa suspende decizia Comisiei de Autorizare a Jocurilor de Noroc din cadrul MFP si sa putem relua activitatea in termen cat mai scurt.
  • Societatea a inaintat Comisiei de Autorizare a Jocurilor de Noroc din cadrul MFP o plangere prealabila impotriva deciziei de revocare a licentei de organizare a jocului de bingo transmis prin retele de televiziune. Am inaintat aceasta plangere in scopul re-examinarii deciziei Comisiei si a luarii in vedere a garantiilor pe care societatea si le-a asumat pentru acoperirea creantelor bugetare. Deasemenea, dupa inregistrarea acestei plangeri la Comisie, se va solicita instantelor de judecata suspendarea deciziei de revocare a licentei.