Televiziunea Digi 24, detinuta de compania de telecomunicatii RCS&RDS, s-a lansat joi, la ora 19.00. Adriana Muraru, cea care a deschis emisia, a afirmat ca stirea este "vedeta" noului post TV, in timp ce redactorul-sef Razvan Mitroi a promis "mai multe stiri si mai putine comentarii", relateaza Mediafax.

O parte din echipa Digi24, la lansarea de joiFoto: Hotnews

La lansarea noii televiziuni a participat si premierul Mihai Razvan Ungureanu, care a afirmat ca isi doreste "critici intemeiate".

"Vom avea o singura vedeta: Stirea", a spus Adriana Muraru, precizand ca Digi 24 va difuza informatiile relevante.

"Digi 24 va oferi mai multe stiri si mai putine comentarii. Asta este o promisiune", a adaugat, la randul sau, Razvan Mitroi, redactor-sef Digi 24.

"Fac aceasta televiziune pentru copilul meu si pentru Romania pe care mi-o doresc", a afirmat si George Orbean, project manager Digi 24.

Televiziunea de stiri Digi 24 a primit licenta audiovizuala de la Consiliul National al Audiovizualului (CNA) in 7 februarie si emite incepand din 1 martie, la nivel national, in reteaua RCS&RDS.

Digi 24 este prima televiziune de stiri din Romania care emite in format High Definition (HD), 24 de ore din 24.

George Orbean este manager de proiect al Digi 24, din echipa televiziunii facand parte si Razvan Mitroi, redactor-sef, Cosmin Prelipceanu si Luca Niculescu - realizatori, Antoaneta Dohotaru - producator general si Valeria Dorneanu - trainer al echipei editoriale. Printre vedetele televiziunii se numara si Adriana Muraru, Sanda Nicola, Liana Patras, Ema Zeicescu si Cosmin Stan.

Digi 24 difuzeaza productie proprie (50% din grila sa) si productii ale altor producatori (50%). Grila televiziunii cuprinde programele de informare (60%), educative si culturale (30%) si programe de divertisment (10%). Televiziunea nu va difuza publicitate.

Principalul jurnal al zilei la Digi 24 va fi cel difuzat de la ora 19.00, fiind prezentat de Adriana Muraru. Printre principalele emisiuni din grila Digi 24 se numara: "Romania 24", cu Ema Zeicescu si Cosmin Stan, "24 intr-o ora", cu Luca Niculescu, "Jurnalul orei 21.00", cu Liana Patras, si "Jurnalul de noapte", difuzat de la ora 22.00 si prezentat de Cosmin Prelipceanu. In weekend, Digi 24 va difuza 18 emisiuni, multe dintre ele culturale si educative.

RCS & RDS este una dintre cele mai importante companii de telecomunicatii din Romania. RCS&RDS si-a dezvoltat propria infrastructura de telecomunicatii pe suport de fibra optica si acopera cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixa si mobila peste 200 orase din tara. RCS & RDS este, totodata, unul din cei mai importanti operatori din regiune, furnizand servicii de telecomunicatii si in Ungaria, Cehia, Slovacia, Croatia si Serbia.

In prezent, RCS&RDS detine si televiziunile de sport Digi Sport, canalul Digi TV Info (care difuzeaza, printre altele, informatii despre ofertele si serviciile companiei) si televiziunile de filme Digi Film 1 si Digi Film 2. De asemenea, RCS&RDS este actionar la Music Channel, H!T Music Channel si UTV.