- Dupa cum au spus, intr-o prezentare sustinuta la Londra, oficialii Discovery, campania urmareste sa relateze povestile unor romani a caror viata a fost influentata de acest post si sa-i incurajeze si pe altii sa isi expuna, pe Facebook si Twitter, experientele lor legate de Discovery. Campania va dura intre 12 martie si 15 aprilie, si va avea componente de publicitate stradala, presa tiparita, online, radio si promo-uri pe Discovery Channel. Agentiile implicate sunt Zenith Media si HMedia - strategie de media, Headvertising - creatie, Grayling - relatii publice.
Despre consumul de televiziune si impactul TV:
- 90% dintre respondenti spun ca se uita zilnic la televizor
- 90% spun ca televiziunea i-a ajutat sa fie la curent cu stirile; 85% spun ca televiziunea le-a dat acces la informatie
- 74% spun ca televiziunea i-a ajutat sa se relaxeze
- 65% spun ca au invatat multe lucruri noi de la televizor
- 44% spun ca au invatat o limba straina uitandu-se la televizor
Intrebati "care dintre urmatoarele criterii sunt importante pentru dvs. atunci cand alegeti sa urmariti un canal TV?", respondentii au ales:
- 79% - "care ofera multe informatii utile"
- 75% - "care imi largeste aria de cunostinte"
- 62% - "care ma relaxeaza"
- 58% - "care sa ma face sa simt ca petrec timpul cu folos"
- 57% - "captivant"
- 40% - "amuzant"
- 78% cred ca toate canalele vor ajunge sa emita HD
- 62% cred ca va creste calitatea programelor TV
- 51% cred ca va exista posibilitatea sa-si aleaga emisiunea pe care vor sa o vizioneze indiferent de ora
- 38% cred ca toate canalele vor emite 3D
- 37% cred ca televiziunea clasica va fi inlocuita cu televiziunea online
- 62% dintre respondenti spun ca Discovery Channel a avut un efect pozitiv asupra vietii lor, prin cunostintele dobandite urmarindu-l
- 17% dintre respondenti spun ca postul este singurul motiv pentru care inca mai au TV/abonament TV
- 74% apreciaza ca Discovery Channel este diferit prin faptul ca ofera stiinta intr-un format accesibil, 62% - prin felul cum imbina informatia cu divertismentul
- principalele scopuri pentru care respondentii urmaresc Discovery sunt: pentru cunostinte generale mai bogate; pentru a afla ceva nou; pentru a fi informat; pentru a se relaxa
- Emisiunile preferate sunt cele de stiinta, urmate de cele de calatorii si de cele de supravietuire.
- Prezentatorii preferati sunt Bear Grylls (Tehnici esentiale de supravietuire), Adam Savage si Jamie Hyneman (Vanatorii de mituri), Jeremy Clarkson (Top Gear), Mike Rowe (Meserii Murdare)
- Discovery Channel
- Discovery Science
- Discovery Civilization
- Discovery Travel
- Animal Planet
A disparut complet istoria. Mancam pe paine documentarele despre al doilea razboi mondial...
Totusi platesc abonamentul tv, pentru cursele de f1, motogp si, probabil, ceva discovery o data la cateva luni...
Sunt bine mersi, informat din presa online, chiar nu duc lipsa tv-ului si programelor tv catusi de putin, dimpotriva ma simt chiar mai bine.
Raspunsul a fost socant: "nici nu aveti idee cat de multi vor aceste canale"
si atunci intrebarea mea vine: de ce sa platesc ceva ce nu imi place???? pentru ca este monopol?
Profilul consumatorului de Discovery este omul decent si mediu, care are slujba, merge zilnic la servici, a facut o facultate si isi doreste sa aiba la televizor lucruri ceva mai bune decat niste mizerii.
Discovery este mai bun decat mizeriile gen Realitatea, Antena 3, OTV, dar este in sine un surogat daca il comparam cu TV5, de exemplu.
TV5 este singurul post de calitate ce mizeaza pe documentare de un inalt profesionalism, ce promoveaza intelegerea lumii in care traim.
Documentarele de pe TV5 sunt cu mult peste cele de pe Discovery, iar faptul ca nu sunt facute de ei n-are nicio relevanta. Si cand te gandesti ca TV5 mai este in grila doar datorita legislatiei, altfel era scos de mult, asa cum s-a intamplat si cu Arte in urma cu ani de zile.
DaVinci Learning (este doar in grila UPC, nu si la RDS din pacate) este un canal extraordinar. Cu documentare despre istoria stiintei, biografii ale marilor oameni de stiinta, magazin cu noutati stiintifice, emisiuni de stiinta pentru copii (dimineata, dupa amiaza) si adulti (dupa amiaza si seara) da clasa la NG si Discovery. Documentarele sunt in limba franceza, germana, engleza, italiana,...koreana.
Va invit sa-l descoperiti.
As da si cu 2 lei mai mult, doar sa pot alege ce programe vreau si ce nu
Vreau EuroNews, dar nu vreau Taraf
Vreau RAI 1 dar nu vreau Mynele
Vreau SAT 1 dar nu vreau Duna
Si acelasi lucru si pentru manelisti sau alte categorii sociale, fiecare sa primeasca 100% servicii, nu 20%, si restul numai canale doar ca zici ca ai 50 canale in abonament...ete pârț....
Posturi precum A3, RTV, Realitatea, A1, OTV, DDD si ce or mai fi nici nu le am setate in televizor sa nu ma negativeze
Posturile romanesti care le mai urmaresc, dar sporadic sunt TVR, TVR-Info, Prima, ProTV
pe toata lumea enerveaza reclamele la film si renunta si la televiziunile cu filme.le rapeste din somn si distruge filmul.toti sunt pe hbo si gata.statisticile astea nu reflecta realitatea.nimeni nu cumpara nimic de pe urma reclamelor tv.
Exisa lucruRi mai bune de facut: lectura unei carti, iesire in aer liber, vizitarea prietenilor sau de povestit cu sotia/sotul/prieten(a)...de invatat;)
74% spun ca televiziunea i-a ajutat sa se relaxeze
65% spun ca au invatat multe lucruri noi de la televizor"
Daca nu erati siguri ca viata cotidiana in tara asta e un "Slalom printre cretini" (Parazitii), acum aveti si dovada, venita prin rezultatele acestui sondaj.
Ganditi-va doar la astia 65% care au avut ceva de-nvatat....
stiri si discovery gasesc pe net.
la reality showuri sa se uite "telespectatorii"!
:)
Da, Discovery Channel a avut un impact pozitiv in viata mea dar asta acum multi ani cand te puteai educa uitandu-te la acel post, cand aveai ce invata. Acum inveti sa supravietuiesti in salbaticie, de parca toti pasionatii de tehnica s-au transformat dintr-o data in cercetasi de weekend.
Sincer eu prefer reviste ca Wired, Popular Science sau Discover, acuma cat mai sunt articole interesante, parca vad ca in curand se transforma in FHM sau Men's Health si astea, asa cum Discovery s-a transformat in Euforia TV.
Iar ce este tehnica in Gold Rush se sistematizeaza intr-o prezentare de 5 minute, restul e reality-show. La Discovery nu te uitai ca sa inveti lucruri "despre viata", te uitai ca sa vezi ce inseamna tehnica si stiinta.
Dupa aia urmeaza cele de stiinta, travel, pesti si broase testoase.
Pentru cumoscatori.
Cand oaia vede un scandalutz nou, se uita, il soarbe si nici nu concepe ca "moderatoarea" e o crizata care directioneaza discutia cum vrea. Nici faptul ca "analistii" invitati pot fi platiti sa duca discutia intr-o anumita directie.
Din cele peste 60 de canale, nu am ce vedea nici la un sfert, de jumatate m-as putea lipsi cu totul. In afara de cate un film mai nou sau o emisiune de divertisment din an in paste (mai nou nici alea), la Antene, Kanal D, B1, National TV, posturi in maghiara... nu am ce vedea; posturile de muzica populara sunt mai mult cu manele - pica si astea; sportul nu ma pasioneaza. Peste noapte mi-au aparut 2 posturi pe aceeasi tema: F&V si P&H, adica amandoua de pescuit si vanatoare - care nu imi sunt utlile la nimic, ca imi iau carnea de la magazin, dar se pare ca exista atat de multi curiosi incat era nevoie de 2 posturi...
Singurele posturi la care ma mai pot uita sunt Discovery (vreo 3-4 ma intereseaza), Viasat History, Nat. geo, TVR-urile (mai ales TVR2 care are si emisiuni bune si mai si preia de la DW TV), ProTV-urile, Prima si posturile de muzica. Si dupa cum a scris si "Observatorul" mai sus, TV5, desi uneori tonalitatea grava a naratorului aproape ca ma baga in depresie, unele reportaje fiind prezentate (dar nu si realizate) in acelasi stil emo, ca multe de pe la noi.
Populatia de tip oaie are impresia ca daca unul si-a violat matusa, daca unu e corupt, daca altul sta in bar toata ziua, atunci toata populatia e la fel si nu mai avem scapare; totul e prezentat cu pesimism ca sa franga orice firmitura de speranta.
La fel si cu politica: daca pe un post un politician este ridicat in slavi si altul huiduit, inseamna ca hapt asa si e. Oile care cred stirile astea nu baga de seama ca sunt atatia lupi deghizati in ciobani, incat latratul coibanestilor mioritici nici nu se mai aude.
Daca CNA-ul ar avea competenta sa desfiinteze o televiziune de asta care doar dezinformeaza, am ramane doar cu o mana de canale si, probabil, majoritatea ar fi de... desene animate, caci nici macar Discovery nu prezinta 100% realitate.
Sau, cum spunea Bruce Springsteen intr-o piesa, "50 channels and nothing on".
-Singurul mod de a mai afla ceva.
-Un mod de a manipula populatia fara rusine.(in politica ,comert, finante in ori ce activitate)
-Un mod de ati lua banii vrei nu vrei ,ai cablu platesti si chiar de nu ai antena mai platesti TV.
-Programele sunt de multe ori copiate dupa alte televiziuni ori reluate ,constati ca te cred prost ne informat si pina la ei nu ai mai vazut asa ceva.
-Toata mahalauoa cu tot ce-i mai rau este
prezentat in mai toate canalele,parca asta ar caracteriza natia romaneasca.
-De 22 de ani mintiti lumea cu televizorul,OARE IN ACESSTE TELEVIZIUNI NU AU MAI RAMAS SI PROFESIONISTI ??? oameni care se respecta si refuza nonvaloarea.
-Asta nu-i cenzura ,asta este sita care separa faina de tarite.