Sa-ti incepi propria afacere sau sa te angajezi intr-o companie? Acesta este dilema celor mai multi tineri, la absolvirea facultatii. Multi ar dori sa devina antreprenori, insa nu stiu cum sa o faca, ce pasi trebuie sa urmeze. La inceput de drum, totul pare foarte dificil si aproape imposibil de realizat.

Cristina ChiriacFoto: webPR.ro

Pentru a afla cateva ponturi, a primi cateva sfaturi si impartasi unele povesti de succes, Asociatia pentru Promovare si Dezvoltare Comunitara si ziarul BURSA organizeaza, pe 22 martie, la Biblioteca Centrala Universitara, conferinta "ANTREPRENORIATUL - o solutie actuala".

Doamna Cristina Chiriac, Ambasadoare a Antreprenoriatului Feminin, organizatoarea evenimentului, spune: "Ne propunem sa detaliem in fata tinerilor participanti ideea de antreprenoriat. Dorim ca ei sa constientizeze ca viitorul apartine oamenilor care vor avea curajul initiativei proprii si vrem sa le oferim o seama de indicii, dar si informatii si experiente concrete".

Ideea de antreprenoriat va fi tema centrala de discutie a conferintei. Doamna Chiriac detaliaza: "Dorim ca tinerii sa constientizeze ca viitorul apartine oamenilor care vor avea curajul initiativei proprii si vrem sa le oferim o seama de indicii, dar si informatii si experiente concrete. Vrem sa ii ajutam atat pe cei care nu au inca o viziune a ceea ce poate si inseamna antreprenoriatul, dar si pe cei care deja si-au gasit ideile si curajul, dar nu stiu cum sa le transpuna in practica".

Ce trebuie sa stim la inceputul unei afaceri si cum cantarim riscurile si potentialele beneficii, cum putem finanta o afacere, care sunt facilitatile acordate de stat tinerilor antreprenori si care sunt principalele taxe aplicabile in tara noastra vom incerca sa aflam in cadrul conferintei "ANTREPRENORIATUL - o solutie de succes" de la invitati.

Evenimentul este dedicat tinerilor cu varsta peste 18 ani ce isi doresc deschiderea si dezvoltarea unei afaceri, cu precadere segmentul 18-35 de ani.

Participantii pot veni cu prezentari ale afacerii pe care doresc sa o dezvolte si, completand un simplu formular, ei pot lasa propunerea lor ca sa fie analizata de specialistii implicati in proiect.

In cadrul acestei conferinte, tinerii au oportunitatea sa intilneasca oameni cu preocupari similare, dornici sa gaseasca solutii pentru a defini viitorul sau pentru a redefini perspectiva, dar si afaceristi din diverse domenii, profesionisti, dornici sa impartaseasca din cunostintele si experienta lor.

Evenimentul reprezinta o oportunitate de a lua contact cu idei si posibilitati noi, poate nedescoperite inca.

Cu aceasta ocazie, participantii vor putea ascuta, de asemenea, si cateva exemple de succes ale unor tineri intreprinzatori care au avut curajul sa demareze propria afacere.

Doamna Cristina Chiriac opineaza: "Speram ca, prin aceste actiuni si altele asemenea in viitor, sa reusim sa le inoculam tinerilor ideea ca fiecare poate si trebuie sa faca mai mult in propria viata si, in consecinta, in cadrul societatii din care face parte. Pentru ca, nu-i asa, cu cat un om este mai bun cu si pentru el insusi, cu atat mai folositor poate fi celor din jurul sau".