​Fundatia Friends For Friends (FFFF) va lansa pe 27 martie un program de exersare si dezvoltare a creativitatii - Creative Fitness Studio, proiect care se va desfasura pe parcursul a mai multe luni.

CFS logoFoto: FFFF

Ideea acestui tip de antrenament a aparut in urma unor chestionare aplicate in cadrul membrilor si partenerilor Fundatiei, care si-au afirmat atat dorinta, cat si nevoia de creativitate in toate aspectele vietii - profesionala si personala.

"Asa cum la o sala de sport te antrenezi pentru dezvoltarea si mentinerea masei musculare, la studioul nostru vii, iti antrenezi creierul si iti pastrezi tonusul creativ. Creativitatea este un dar pe care il avem cu totii, insa pe care il folosim mai mult sau mai putin, in functie de cat de constienti suntem. Creativitatea se descopera si se antreneaza. Tot ea ne duce la progres si inovatie", a declarat Beatrice Weber - Fundatia Friends For Friends.

Cei doi traineri ai programului sunt profesionisti cu experienta de peste zece ani in educatie si industriile creative.

  • Vlad Ioan Tausance: "Creativitatea este mai mult invidiata decat practicata. Oricine poate sa treaca peste aceste prejudecati poate sa-si puna creativitatea la lucru. Este doar o problema de antrenament si suflu".
  • Sandra Ghitescu: "Creativitatea este abilitatea de a trece in mod jucaus de la iluzia lui "nu se poate" la explorarea lui "cum se poate?". Antrenarea acestei abilitati este un prim pas catre crearea unei noi realitati, in care nu mai suntem victimele contextului, ci stapanii jocului".

Primele patru saptamani vor include opt sesiuni - in fiecare marti si joi - cu abonamente tip sala de fitness, pe diverse nivele. Accesul este limitat la 26 de participanti.

Serile de joi - rezervate pentru refacerea echilibrului - vor fi intalniri inspirationale petrecute in compania unor invitati pe masura (printre care Tudor Chirila, Bogdana Butnar si Liviu Mihaiu), toate antrenamentele avand loc in mansarda Fundatiei, din strada Brezoianu nr.4.

Printre cele mai cunoscute proiecte ale Fundatiei Friends For Friends (FFFF) se numara: expozitia Ciorne 1.0 - colectie de oameni si idei in devenire, Biblioteca FFFF - peste 1400 de carti utile profesionistilor implicati in industrii creative, Lobul Creativ - emisiune on-line care exploreaza cariere de succes, Premiile Superscrieri - non-fictiuni care schimba lumea si, nu in ultimul rand, evenimentele de la Caffffe Creativa.