UPDATE 13.07: Manifestantii au plecat cu autocarele, in fata CNA raminind doar citeva zeci de protestatari.

Protest OTV in fata sediului CNAFoto: Hotnews

UPDATE 2: CNA a respins joi cererea OTV de a reanaliza decizia de marti, prin care a fost redusa la jumatate perioada de licenta a postului de televiziune. Niciunul dintre membrii Consiliului nu a votat pentru reanalizare.

Cateva sute de persoane protesteaza in fata sediul CNA de la Palatul Parlamentului, scandand "OTV, OTV" si "Jos CNA". Protestatarii au pancarte cu mesaje de sustinere la adresa OTV si drapeluri tricolore.

Potrivit Primariei Capitalei, citata de Mediafax, nu s-a inregistrat nicio cerere de autorizatie de protest la CNA.

CNA discuta joi o cerere a Ocram Televiziune SRL, care opereaza postul OTV, de a reanaliza decizia de marti a Consiliului, prin care se reduce la jumatate perioada de licenta pentru aceasta televiziune din cauza publicitatii politice. Prin decizia respectiva, OTV mai poate sa emita pana pe 28 septembrie. Vicepresedintele CNA, Ioan Onisei, a declarat miercuri la RFI ca o noua injumatatire nu este exclusa.

Protestatarii au pancarte pe care scrie "Galati", "Constanta", "Hunedoara" sau "Valea Jiului", iar in apropiere sunt parcate sase autocare de transport, dintre care doua cu numere de Brasov si Olt.

Protestatarii scandeaza "Plecati", "CNA! nu-ti ducem dorul, nu te pune cu poporul" sau "CNA, nu uita, va veni si vremea ta".

La un moment dat, un barbat cu megafon a inceput sa scandeze "Sa plece chioru'!" dar a fost intrerupt de un alt protestatar, care i-a spus: "Hai sa nu mai politizam, ca nu e bine".