Veniturile TVR din taxa TV si din subventii de la bugetul de stat s-au ridicat in 2011 la circa 490 milioane de lei, potrivit unei informari a Televiziunii publice, transmisa in replica la un material publicat saptamana trecuta de Catalin Tolontan pe blogul sau, in care acesta afirma ca "TVR si RRA (Radio Romania - n.r.) cheltuiesc 1 milion de dolari pe zi".

Potrivit informarii TVR, in 2011, veniturile din taxa TV si din subventii de la bugetul de stat - la care face referire Catalin Tolontan in materialul sau - au fost la un nivel similar celor din anul precedent. Televiziunea publica mentioneaza ca suma incasata de TVR pe zi din aceste doua surse "este mai mica de jumatate din cifra publicata de autorul articolului", cu precizarea ca "nu am calculat veniturile SRR (radioul public - n.r.) din taxa si din subventii de la bugetul de stat".

  • Institutiile publice de radio si televiziune urmeaza sa-si prezinte rapoartele de activitate pe anul 2011 luna aceasta.

Potrivit raportului SRTV pe 2010, acum doi ani TVR a inregistrat venituri din taxa pentru serviciul public de televiziune in valoare de 302,5 milioane lei si venituri din subventii din exploatare in valoare de 183,1 milioane lei.

In comunicarea sa de luni, Televiziunea publica isi reafirma pozitia ca este o institutie subfinantata, ca taxa TV este mult mai mica decat in alte tari europene si nu a fost indexata la inflatie de 11 ani si aminteste ca 90% din fondurile pe care TVR le primeste de la bugetul de stat merg direct catre Societatea Nationala de Radiocomunicatii, pentru transmisia terestra, fara a acoperi costurile de functionare ale TVR.