Grupul media german Axel Springer, care in mai multe tari din Europa Centrala si de Est opereaza in parteneriat cu Ringier, a cumparat de la grupul anglo-olandez Reed Elsevier portalul britanic de locuri de munca TotalJobs, pentru suma de 132 milioane de euro, scrie The Guardian. Axel Springer incearca sa-si intareasca astfel afacerile in zone care nu depind de publicitate sau de consumatori platitori, in timp ce Reed Elsevier cauta noi oportunitati in zona de distributie de continut contra cost si servicii de date.

  • Saptamana trecuta, pe piata romaneasca, Ringier a anuntat achizitia celui mai mare portal de locuri de munca local, eJobs.

Potrivit The Guardian, tranzactia dintre Axel Springer - care in Germania detine cel mai vandut ziar, tabloidul Bild - si Reed Elsevier s-a desfasurat prin intermediul StepStone, portalul european de joburi al Axel Springer. Acesta a descris TotalJobs drept cea mai mare afacere de recrutare online din Marea Britanie, iar Jens Muffelmann, seful diviziei de media electronice a Axel Springer, a afirmat ca tranzactia plaseaza compania germana in pozitia de lider pe piata britanica a portalurilor de locuri de munca.

The Guardian mentioneaza si o declaratie a lui Mark Kelsey, directorul diviziei Reed Business Information a Reed Elsevier, potrivit careia aceasta este "tot mai concentrata asupra continutului platit si serviciilor de date."

Divizia de informatie de afaceri a Reed Elsevier detine peste 100 de reviste specializate, iar recent a anuntat ca intentioneaza sa vanda publicatia Variety, dedicata pietei americane de divertisment. Acum patru ani, Reed Elsevier si-a exprimat intentia de a vinde aceasta divizie, dar a renuntat, ca urmare a crizei economice.