TVN, cel mai mare grup media din Polonia, a intrat in negocieri exclusive cu Ringier Axel Springer Media privind "o alianta strategica" in cea ce priveste portalul web Onet.pl, in urma careia TNT se asteapta sa ramana cu un pachet minoritar de actiuni, informeaza Warsaw Business Journal, care citeaza nu anunt facut vineri de grupul polonez. Potrivit portalului de masurare a audientei pe internet Alexa, Onet.pl este al cincilea cel mai popular site web in Polonia. Se estimeaza ca Onet.pl ar valora circa 1,4 miliarde de zloti polonezi.

Anuntul facut vineri de TVN nu a fost o surpriza, potrivit unui alt cotidian polonez - Parkiet, in conditiile in care zvonuri ca Ringier Axel Springer Media ar putea in curand sa preia controlul asupra acestui portal web circula de mai mult timp.

Discutiile exclusive vor avea loc pana la sfarsitul lunii mai. Ringier Axel Springer Media este un joint venture intre grupul media german Axel Springer si cel elvetian Ringier, care activeaza in Europa Centrala si de Est, administrand un portofoliu de peste 70 de titluri de print si peste 60 de platforme digitale.