Nasul TV se lanseaza oficial pe 22 aprilie in toate retelelele de cablu, cu o echipa formata, intre altii, din Radu Moraru, Grigore Cartianu, Adrian Moraru, Alice Nastase, Alexandru Cristorian si Cristian Topescu, potrivit unor materiale publicitare aparute in metroul bucurestean si in presa scrisa. Radu Moraru a precizat, joi, pentru HotNews.ro ca noul post va incepe sa emita cu program complet luni, dar de maine pana duminica el si echipa sa vor realiza "3 editii speciale ale emisiunii Nasul".

Radu MoraruFoto: AGERPRES

"Noi, patronatul (el si colegii sai de la echipa Nasul - n.r.), ne-am hotarat sa dam un exemplu. Colegii vor incepe de luni, pana atunci au weekend liber. Dar ne-am hotarat ca de saptamana viitoare sa nu avem niciun weekend liber timp de doi ani", afirma Radu Moraru. El spune ca toti realizatorii sunt colaboratori ai postului, iar toate emisiunile "au o arie larga de acoperire" si "sunt construite asa incat sa se dezvolte branduri, nu sunt cantonate in reguli".

Materialele publicitare care promoveaza postul mentioneaza o parte dintre realizatorii postului: Radu Moraru, Grigore Cartianu, Adrian Moraru, Alice Nastase, Simona Catrina, Mihaela Bilic, Alexandru Cristorian, Alexa Ionescu, Ioana Reit, Cristian Topescu. Ce emisiuni vor realiza acestia? Radu Moraru:

  • Adrian Moraru de la Institutul pentru Politici Publice va realiza, de luni pana joi, emisiunea "Sistemul", "emisiune de dezbatere, analiza, dezvaluiri, anchete" si care va fi "teren pentru subiecte pe care IPP le lanseaza in dezbaterea romaneasca - oameni, mecanisme, cazuri, efecte, monitorizarea banilor publici si a activitatii politicienilor
  • Cristian Topescu va fi "invitat permanent al emisiunii duminicale "Privind inapoi cu mandrie", emisiune in care vor fi invitati oameni pe care el i-a cunoscut de-a lungul carierei
  • Grigore Cartianu va realiza, de duminica pana joi, emisiunea "Cronica de noapte", programata dupa "Nasul", de la ora 22.30 si care "monitorizeaza evenimentele actuale care merita sa ramana in istorie", sub sloganul "Nopti albe celor care ne-au facut zile negre"
  • Alice Nastase si Simona Catrina (de la revista Tango) vor realiza de luni pana joi emisiunea "Damen Tango", prezentata drept "o emisiune de o ora, fara alte indicatii. Le-am spus doar: va rog sa fiti voi"
  • Alexandru Cristorian va realiza, de luni pana joi, emisiunea "Pe urmele banilor", emisiune de investigatii care "se va ocupa de bugetele mari ale romanilor - miliardari, oameni de afaceri etc."
  • Alexa Ionescu va realiza de luni pana vineri o emisiune de miezul noptii, "va fi Midnight Blogger-ul nostru", care "aduce lumea virtuala in lumea reala"

Potrivit lui Radu Moraru, postul Nasul TV va fi operat, in momentul lansarii, tot de societatea pe care el o controleaza si care a castigat licenta de la CNA, Fire Breaking News. Radu Moraru:

  • "In momentul in care societatea Nasul, Prietenii de Pretutindeni si Asociatii va fi constituita, finantarea va veni din partea acesteia. Dar inca ceva vreme vom lucra tot pe Fire Breaking News. Din subscriptia publica (procedura desfasurata in primele luni ale anului - n.r.) s-au strans 900.000 de euro. Acesti bani sunt in stand-by, vor fi accesibili peste circa 60 de zile si vor fi disponibili pe parcursul lui 2012. Luni va avea loc prima intalnire a AGA de constituire a societatii Nasul, Prietenii de Pretutindeni si Asociatii", pentru care s-a desfasurat subscriptia publica.