Un ziarist independent din Kazahstan a fost grav ranit cu lovituri de cutit, in noaptea de joi spre vineri, in Uralsk, in nord-vestul tarii, potrivit publicatiei la care acesta lucra, Uralskaia Nedelia, citata de AFP.

"In data de 19 aprilie, in jurul orei 22,25 (17,25 GMT), persoane neidentificate, cinci, potrivit vecinilor, l-au atacat in apropierea locuintei sale pe corespondentul Uralskaia Nedelia, Lukpan Ahmediarov", afirma cotidianul citat.

"Starea sa, potrivit medicilor, este grava, dar viata nu ii este in pericol", a precizat ziarul.

Victima a primit opt lovituri de cutit in gat, in burta si in spate, si prezinta cel putin urma unui glont tras de un pistol pneumatic (neletal), potrivit aceleiasi surse.

Potrivit site-ului specializat in problematica Asiei centrale fergananews.com, Ahmediarov a relatat in luna decembrie evenimentele legate de represiunea sangeroasa, de catre politie, a unei miscari greviste a muncitorilor petrolieri din Janaozen (vest), care a degenerat in revolta.

Kazahstanul, o fosta republica a URSS bogata in resurse naturale, este condusa inca din epoca sovietica de Nursultan Nazarbaiev.

In acest regim autoritar, ziaristii si opozantii sunt agresati in mod regulat.