E o mare tevatura pe la stirile de la Antena 1 si de la Antena 3. 'Nenorocitii' de la RCS-RDS au taiat antenele de pe Digi satelit. Scuza este ca n-au bani sa mai plateasca drepturile de difuzare/distributie. In principiu, scuza e perfect valida, iar trustul Intact nu prea are ce sa faca. Antenele sint 'must-carry' pe cablu, nu pe satelit, iar ceea ce face RCS este perfect legal, scrie Alex Mihaileanu, pe blogul lui.

Ma rog, conflictul dintre cele doua companii e mai vechi si are niste baze serioase.

Ironic insa e altceva. Digi este, probabil, platforma de satelit cu cei mai multi clienti. Taierea Intactului de pe satelit inseamna lasarea pe-ntuneric a Antenelor acolo unde le doare cel mai rau: la publicul rural. De ce ii doare atit de rau? Pai, stiti bine, la nivel de politica editoriala, Antenele promoveaza in draci partidele de opozitie. Antena 3, in principiu, traieste din propaganda electorala (ne referim, aici, mai ales la interesele patronului). Taind cele doua posturi de pe satelit, Antenele nu prea mai pot influenta exact publicul cel mai usor de influentat.

Ce e si mai ironic e ca miscarea RCS-RDS, cel mai probabil, n-are fix nici un substrat politic, ci e doar o razbunare ca la carte, pe bazele alea vechi, de-am pus link in primul paragraf. Daca n-ar fi trista pentru clienti, situatia ar fi chiar amuzanta.

Comenteaza pe subiectiv.ro