"Nu exista niciun progres in negocierile" dintre RCS&RDS si Antena Group, au spus joi pentru HotNews.ro reprezentantii de comunicare ai RCS, in conditiile in care la noapte se implineste o saptamana de cand televiziuni Intact au iesit din grila platformei de satelit Digi. Acestia nu au putut preciza daca au existat sau exista discutii intre cele doua parti, la doua zile dupa ce Sorin Alexandrescu, CEO Antena Group, spunea la CNA ca o intalnire intre parti urma sa aiba loc "cat se poate de repede".

Reprezentanti ai RCS, citati de Paginademedia.ro, au spus insa, joi, la CNA ca o astfel de intalnire a avut loc, miercuri, dar discutiile nu s-au incheiat cu succes.

Potrivit sursei citate, oficialii RCS&RDS prezenti azi la CNA au aratat ca negocierile nu s-au incheiat cu succes pentru ca RCS a cerut Intact sa decida care este pretul pentru pachetul de posturi ale Antena Group, pentru ca distribuitorul sa stie cat sa le ceara in plus abonatilor care vor sa receptioneze respectivele canale. Paginademedia.ro ii citeaza spunand ca Antena Group nu a fost de acord ca RCS&RDS sa creeze un pachet separat pentru aceste posturi, dorind ca ele sa fie incluse in pachetul de baza.

Saptamana trecuta, in noaptea de joi spre vineri, posturile Antena 1, Antena 3 si Euforia au fost scoase din grila RCS&RDS in reteaua DTH. Operatorul declara, atunci, ca Antenele au cerut 7 milioane de euro pe an pentru difuzarea pe satelit a acestor posturi si ca posturile au fost scoase din grila Digi la somatia Antenelor. Grupul Intact si posturile sale au acuzat, in replica, RCS de abuz si de practici necomerciale.