Consiliul de Administratie al TVR a decis joi sa desfiinteze functia de Director Productie Editoriala si Programe, functie detinuta pana acum de Dan Radu, venit la TVR odata cu directorul general Alexandru Lazescu in 2010. Informatia a fost confirmata pentru HotNews.ro de Dan Radu si de Alexandru Lazescu. Din informatiile HotNews.ro, initiativa acestei masuri a venit din partea reprezentantilor PSD in Consiliul de Administratie al televiziunii publice.

  • Dan Radu pentru HotNews.ro: "Pozitia mea s-a desfiintat in CA. Propunerea nu a fost pe ordinea de zi, ci a fost introdusa in ultimul moment de Claudiu Branzan (membru CA - n.red.). Nu a fost motivata in niciun fel. E un cadou pentru mine de Ziua Presei (referire la Ziua Mondiala a Libertatii Presei - n.red.), din partea unui CA numit politic".  

Intrebat daca va ramane in TVR pe o alta pozitie, Dan Radu a spus ca nu stie inca. El nu a facut alte comentarii. Din pozitia pe care a ocupat-o pana acum, Dan Radu avea drept sarcina sa coordoneze trei zone de activitate: directia editoriala, strategia de programe si canalele televiziunii publice.

Din informatiile HotNews.ro, initiativa pentru desfiintarea acestui post apartine celor trei reprezentanti PSD in CA, care in ultima luna ar fi presat pentru numirea jurnalistului Claudiu Lucaci la conducerea Directiei Emisiuni Informative si Sport, post neocupat prin concurs dupa plecarea Rodicai Culcer in urma cu cateva luni.

Claudiu Lucaci, fost redactor TVR, a fost purtator de cuvant al Guvernului Nastase (2001-2003) si a fost numit, in aprilie 2003,in functia de consul general al Romaniei la Los Angeles, SUA. Potrivit tvr.ro, Claudiu Lucaci este jurnalist din 1990, doctor in sociologie, profesor asociat la Facultatea de Comunicare si Relatii publice - SNSPA si fost membru in Comisia de Etica si Arbitraj din TVR.

Decizia de astazi a fost luata cu 10 voturi "pentru" si 3 "impotriva".

Presedintele director general al TVR, Alexandru Lazescu, a spus pentru HotNews.ro ca s-a numarat printre cei care au votat impotriva masurii. Intrebat si in legatura cu informatiile referitoare la Claudiu Lucaci, Alexandru Lazescu a declarat ca nu comenteaza.