Autorul stirii secolului trecut obtine scuze, la 67 de ani dupa ce a fost concediat de agentia AP pentru ca a anuntat sfarsitul razboiului
Aceasta stire a atras si expulzarea ziaristului, Edward Kennedy, din armata americana, unde era acreditat.
"A fost o zi ingrozitoare pentru AP. Aceasta afacere a fost gestionata in cel mai prost mod cu putinta", a declarat directorul agentiei americane, Tom Curley.
Kennedy facea parte dintr-un grup de 17 ziaristi prezenti la Reims (estul Frantei) in 7 mai 1945 pentru a acoperi reuniunea in cadrul careia fortele germane au semnat capitularea. Dar Uniunea Sovietica dorea ca victoria sa fie anuntata la Berlin, oras pe care Armata Rosie il cucerise cu cateva zile inainte, iar ziaristii acceptasera sa astepte ca o a doua ceremonie sa fie organizata, inainte de difuzarea informatiei.
Ziaristilor li s-a cerut initial sa astepte inainte de difuzarea informatiei cateva ore, apoi 36 de ore, pana in data de 8 mai 1945, ora 15,00, ceea ce ziaristul AP nu a facut. Si a avut dreptate, spune acum directorul AP.
"Atunci cand razboiul s-a terminat, nu poti opri o informatie in acest mod. Lumea trebuia sa stie", a declarat Tom Curley.
Edward Kennedy a murit intr-un accident de masina in 1963, dar fiica sa, Julia Kennedy Cochran, spune ca acesta ar fi fost miscat de scuzele prezentate de AP. "Cred ca ar fi insemnat mult pentru el", a declarat ea.
Ziaristul a explicat ca i-a cerut unui militar insarcinat cu cenzura sa ridice embargoul. In fata refuzului acestuia, a utilizat un telefon militar nesupravegheat pentru a transmite informatia biroului AP din Londra, care a difuzat-o cateva minute mai tarziu.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Cel mai probabil excesul de instructie si disciplina militara dauneaza grav sanatatii mentale, dupa cum stim si ca prea multa paine prosteste.
Prostie a fost cand au cenzurat haotic stirile de acest gen, pentru presupuse "avantaje tactice", prostie este cand revin asupra unei decizii dupa mai bine de jumatate de secol, repunand in pozitie si drepturi un om care intre timp a decedat.
Well ... oare cum de au castigat razboiul ?
Probabil cealalta tabara comisese greseli si mai mari !
"Patria si Dreptul Meu!"
.
Uniunea Sovietica vroia ca lumea sa stie ca nemtii au capitulat in fata rusiolor, in Berlin, nu in fata Aliatilor.
Nu armata este responsabila.
Armata primeste si respecta ordine.
Si da, se revine asupra unor decizii daca se dovedeste ca au fost decizii proaste.
Cine nu se razgandeste nu gandeste! ;)
Cine stie, daca erau altii ca el si daca nemtii s-ar fi predat mai devreme, ar mai putut fi salvate si alte tari de la trista soarta de a fi oferite pe tava lui Stalin de catre americanii comunisti!
Cu OAMENI adevarati.....